Tacikistan'da toplu taşıma araçlarında rap ve rock müzik dinlemek yasak

Tacikistan'da toplu taşıma araçlarında rap ve rock müziğinin dinlenmesi yasaklandı. Tacikistan Kültür Bakanı Şamsiddin Orumbekov düzenlediği basın toplantısında, rock ve rap gibi birçok müziğin şiddet ve ahlaksızlık teşvik ettiği için yasaklandığını kayd.

Google Haberlere Abone ol
Tacikistan'da toplu taşıma araçlarında rap ve rock müzik dinlemek yasak

Tacikistan'da toplu taşıma araçlarında rap ve rock müziğinin dinlenmesi yasaklandı. Tacikistan Kültür Bakanı Şamsiddin Orumbekov düzenlediği basın toplantısında, rock ve rap gibi birçok müziğin şiddet ve ahlaksızlık teşvik ettiği için yasaklandığını kaydetti. Duşanbe Valisi'nin toplu taşıma araçlarında bu tür müziklerin yasaklanmasına ilişkin kararını desteklediğini ifade eden Bakan Orumbekov, müziklerin içeriğinin önemli olduğunu kaydetti.
Kültür Bakanı, bu tür müziklerin ses ve video kayıtlarının dinlenmemesinin yasaklandığını ifade ederek, Tacik kültürüne aykırı olan müzik türlerinin dinlenmemesinin daha faydalı olacağını düşündüğünü ifade etti.
Tacik yetkili, bu konuda yolculardan şikayetlerin geldiğini belirterek, Duşanbe Valisi Mahmadsaid Ubaydullayev'in bunu üzerine toplu taşıma araçlarında bu müzik türlerinin yasaklanmasını istediğini belirtti. CİHAN

Yorumlar