Şirince'de Aydın sergisi

Aydın Tarih Kültür ve Eğitim Derneği, Selçuk ilçesi Şirince’de 'Milli Mücadele Çanakkale ve Kıbrıs Tarih Sergisi' açtı. Şirince’de 15 gün açık kalacak sergide milli mücadele dönemi Aydın, Çanakkale ve Kıbrıs ile ilgili 200 eser...

Google Haberlere Abone ol
Şirince'de Aydın sergisi

Aydın Tarih Kültür ve Eğitim Derneği, Selçuk ilçesi Şirince’de 'Milli Mücadele Çanakkale ve Kıbrıs Tarih Sergisi' açtı. Şirince’de 15 gün açık kalacak sergide milli mücadele dönemi Aydın, Çanakkale ve Kıbrıs ile ilgili 200 eser yer alıyor. Sergide Kurtuluş Savaşı, Çanakkale ve Kıbrıs’la ilgili fotoğraf, basılmış kitap ve değişik kategorilerde 200 eser sergileniyor.

Aydın Tarih Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Musa İlhan, amaçlarının Aydın’ın tarihi, kültürü, eğitimi, örf adetleri, Yörük kültürü, yerel şivesi konularında, milleti duyarlı hale getirecek her türlü faaliyette bulunmak olduğunu kaydetti. İlhan, “Sergimizde milli mücadele önce ve sonrası Aydın ve Türkiye ile ilgili yapılan çalışmalar yer alıyor. Amacımız, Aydın’ın, Ege’nin, Türkiye’nin tarih eğitim konularını, yapabildiğimiz kadarıyla eser yazan arkadaşlarımızı bir araya getirmek ve bu eserleri halkımızla buluşturmak. Yörük kültürü olmazsa olmazımız. Ekim ayında 1 haftalık sürek Yörük şenliği düşünüyoruz. Yörük şenliğimizi Aydın’da yedi ilçede birer gün olarak yapacağız. Yörüklerin yaşayışı, örf ve adetlerini gelecek nesillere aktaracağız. 6-12 Ekim tarihleri arasında Aydın’da kitap fuarı düşünüyoruz. Bizim derneğimizin olmazsa olmazı, dini ve milli değerlerimiz, Cumhuriyet ve Atatürk değerlerimizdir. Bunları suistimal edenlere karşıyız. Aydın’ın tarihi, kültürü, etiğimi örf adetleri Yörük kültürü, yerel şivesi konularında, milleti duyarlı hale getirecek her türlü faaliyete bulunacağız. Buradaki sergimizi gelip gezenler şehitlerimize bir Fatiha okur, bize de teşekkür ederlerse bizim için en büyük mutluluk.” dedi.

Selçuk ilçesinde Şirince’de açılan sergi öncesi Aydın efelerinin zeybek oyunu büyük ilgi gördü. Sergi, halka açık olarak 15 gün gezilebilecek.

CİHAN

Yorumlar