SineMardin’e kapılarını ‘KarYağmadanÖnce’ ile açıyor

Bu yıl 30 Mayıs - 6 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali ünlü yönetmen ve oyuncuları ağırlayacak. Festivalin açılışını yönetmenliğini Hisham Zaman’ın yaptığı bol...

Google Haberlere Abone ol
SineMardin’e kapılarını ‘KarYağmadanÖnce’ ile açıyor

Bu yıl 30 Mayıs - 6 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali ünlü yönetmen ve oyuncuları ağırlayacak. Festivalin açılışını yönetmenliğini Hisham Zaman’ın yaptığı bol ödüllü bir film olan ‘Kar Yağmadan Önce /BeforeSnowfall’ filmi ile yapılacak.

2 Haziran'da ise bu yıl hem gişesi, hem de komedisiyle ortalığı kasıp kavuran, Türk sinemasının en çok izlenen ikinci filmi Düğün Dernek Mardin'e gelecek. Başrol oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir ve yönetmeni Selçuk Aydemir'in katılımıyla filmin ardından söyleşi de gerçekleşecek.

SineMardin Film Festivali Başkanı Helün Fırat, "SineMardin, sürdürülebilir bir deneyim kültürünün Mardin'in sinemayla alakalı altyapısıyla harmanlanarak tanıtılmasını amaçlandığını söyledi. Dokuzuncu kez gerçekleştirilecek olan SineMardin, onuncu yılına doğru giderken dopdolu bir programla Mardinli sinemaseverlerle buluşacaklarını belirten SineMardin Film Festivali Başkanı Helün Fırat, ”9. SineMardin, bu kez yine doğası gereği senaryo üzerinden yaptığı film seçkisiyle Mardinli sinemaseverin huzuruna çıkıyor. Hikâyeleriyle sinemaya yansımış olan Mardin, her zaman olduğu gibi yine kendi coğrafyasının hikâyelerine ev sahipliği yapacak. Bazen keskin bir dille bazen duygusal yoğunlukta ama her zaman sinema estetiği üzerinden bölgemizde ve dünyada yaşanan insani travmaya odaklanacak. 6 Hazirana kadar devam edecek olan festivalde birçok ödüllü filmde yer alacaktır.” dedi.

Mardin Mardin Büyük Şehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ise, Mardin son yıllarda tarihi ve kültürleri ile ön plana çıktığını belirterek, Dünyanın ve Türkiye’nin birçok film şirketi yönetmenleri artık Mardin’de film çekmek için sıraya girdiğini ifade etti. Akyol, ”Bu yıl 9.cusu düzenlenecek olan SinemaMardin film festivalinde birçok sanatçıyı ağırlayacağız. Mardin artık film platosuna dönüşüyor. Farklı dinleri, dilleri ve kültürleri ile Kadim Şehir Mardin’i artık dünya tanıyor. Bu şehri dünya kenti yapmak için herkesin destek vermesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

SineMardin’e film festivali bu akşam Meridin otelde verilecek kokteyl ile Mardin'lileri dünya ve Türkiye'nin önemli sinema filmleri ile buluşturuyor.

‘Kar Yağmadan Önce /BeforeSnowfall’ filmin aldığı ödüller ise şöyle; Dragon Ödülü, 2013 Göteburg Film Festivali / Dragon Award, 2013 GöteburgFF. En İyi Görüntü Yönetmenliği, 2013 Tribeca Film Festivali / Best Cinematography, 2013 TribecaFF.EnIyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Suzan Ilir), 2013 Norveç Amanda Ödülleri / Best SupportingActress (Suzan Ilir), 2013 Norway Amanda Awards. CİHAN

Yorumlar