Şiir Artuklu’da yerleşmeye karar verdi.

Türkiye’nin en önemli edebiyat etkinliklerinden biri sayılan 'Uluslararası Zinciriye Şairleri Buluşması'nın ikincisi 24 Mayıs 2014 tarihinde Mardin’de düzenlenecek. Yoğun bir katılımın beklendiği ve iki gün sürecek Uluslararası Şiir...

Google Haberlere Abone ol
Şiir Artuklu’da yerleşmeye karar verdi.

Türkiye’nin en önemli edebiyat etkinliklerinden biri sayılan 'Uluslararası Zinciriye Şairleri Buluşması'nın ikincisi 24 Mayıs 2014 tarihinde Mardin’de düzenlenecek. Yoğun bir katılımın beklendiği ve iki gün sürecek Uluslararası Şiir Festivaline akademi, edebiyat ve şiir dünyasından tanınmış bir çok etkin isim katılacak.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Serdar Bediî Omay‘ın yaptığı 2. Uluslararası Zinciriye Şairleri Buluşması’nda, katılımcıların; Mezopotamya’nın edebî birikiminin temel öğelerinden olan Türkçe, Arapça, Farsça, İbranice ve Kütçe şiir örneklerini ele alarak bu dillerde yazdıkları özgün şiirlerini sunacağı bildirildi.

Mardin’in, hislerin kendiliğinden dile geldiği bir şehir olmakla şiire en çok yakışan ve şiirle buluşmayı en fazla hak eden mekân olduğunu her zaman belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, güzel bir çığır açmak adına başlattığımız Zinciriye Şairleri Şiir Festivali’nin ikincisine âdeta bir şiir kenti olan Mardin’nde ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şiirin dönüştürücü ve iyileştirici gücüne bütün yüreğimizle inandıklarını belirten Omay, "Öyle bir nefesi var ki şiirin, değdiği her şeyi, her kişiyi, her yeri ve her zamanı canlandırıyor, nezaheti ve nezafetiyle arındırıyor. 'Uluslararası Zinciriye Şairleri Buluşması'nın herkesin dilinde şiirin ve onun iyiliğinin olduğu bir dünyanın tesisine katkıda bulunmak amacıyla da düzenliyoruz. Bir şiir festivali düzenlemek, sadece güzele olan iştiyaktan kaynaklanmıyor bizce. Mensubu olduğumuz medeniyetin en temel renklerinden, en esaslı unsurlarından biri de şiirdir.” dedi.

2. Uluslararası Zinciriye Şairleri Buluşması'nın, 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirileceği açıklamasını yapan festivalin fikir sahibi ve Artuklu Ünivesitesi Genel Sekreter Yardımcısı şair Cengiz Aydın, geleneksel olarak düzenlenen bu festivalde, panel ve şiir sunumlarının yanı sıra atölye çalışmaları, kitapları temin edilen şair ve panelistleri okurlarla buluşturacakları bir imza gününün planlandığı bilgisini verdi.

Zinciriye Şairleri Buluşması’na Türkiye, Suriye, İran, Irak, Cezayir ve İsrail gibi ülkelerden yirmi beşe yakın edebiyatçı ve şairin katılacağını açıklayan şair Cengiz Aydın, besteci ve kanun üstadı Göksel Baktagir tarafından şiir tadında bir konserin verileceğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar