Senfonik Neşet Ertaş Türküleri sanatseverlerle buluştu

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Senfonik Neşet Ertaş Türküleri’ni dünyaya duyurdu. Coşkuyla geçen dünya prömiyerinin ardından dinleyiciler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.Mersin Devlet Opera ve Balesi, ölümsüz halk ozanı...

Google Haberlere Abone ol
Senfonik Neşet Ertaş Türküleri sanatseverlerle buluştu

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Senfonik Neşet Ertaş Türküleri’ni dünyaya duyurdu. Coşkuyla geçen dünya prömiyerinin ardından dinleyiciler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, ölümsüz halk ozanı Neşet Ertaş’ın türkülerinden derlenmiş, düzenlenmesi ve orkestra şefliğini Serdar Yalçın’ın yaptığı 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri' konserini Kültür Merkezi'nde seslendirerek, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Konserde, MDOB Orkestrası, Korosu ve eşsiz performanslarıyla solist sanatçıları; Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Mehmet Yılmaz ve Onur Polat dinleyicilerinin gönlünde taht kurdu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Senfonik Neşet Ertaş Türküleri’ni seslendirmenin kendileri açısından öneminin büyük olmakla birlikte, asıl heyecanlandıran kısmın Neşet Ertaş türkülerinin dünyanın tüm orkestraları için seslendirilmeye hazır hale gelmesi olduğunu kaydetti. Şanal, Türkülerin dünyaya tanıtılması, ülkenin tanıtılması anlamına gelmesinden dolayı böylesine önemli bir çalışma içinde olmanın kendileri için onur vesilesi olduğunu söyledi.

Konsere, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç, Mersin İl Kültür Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural ile çak sayıda davetli izledi. CİHAN

Yorumlar