Senaryo yarışmasında birinciye 30 bin lira ödül

Yedirenk Sanat Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tematik Uzun Metraj Senaryo Yarışması' başladı. Aile ve çocuk temalı senaryo yarışması 31 Ağustos’a kadar sürecek. Yarışmada birinciye 30 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise...

Google Haberlere Abone ol
Senaryo yarışmasında birinciye 30 bin lira ödül

Yedirenk Sanat Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tematik Uzun Metraj Senaryo Yarışması' başladı. Aile ve çocuk temalı senaryo yarışması 31 Ağustos’a kadar sürecek. Yarışmada birinciye 30 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise 5 bin lira ödül verilecek.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve hem yurt genelinden hem de yurt dışından katılımcılarıyla ilgi gören ‘aile ve çocuk’ temalı Yedirenk Sanat Vakfı Uzun Metrajlı Tematik Senaryo Yarışması bugün başladı. 5 Mayıs – 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek yarışmanın jürisinde Edebiyatçı Selim İleri, Yönetmen Hilal Saral, Yönetmen Hamdi Alkan, Yönetmen Faruk Teber, Yönetmen Özer Kızıltan, Oyuncu ve çocuk kitabı yazarı Görkem Yeltan ve Yönetmen Gökhan Yorgancıgil de bulunuyor. Ön jürinin değerlendirmelerinin ardından belirlenen senaryolar ana jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmada birinciye 30 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 5 bin lira ödül verilecek. Ödüller ise 22 Kasım 2014 tarihinde sahiplerini bulacak.

Yarışmayı bu yıl ikinci kez düzenlediklerini belirten Yedi Renk Sanat Vakfı Başkanı Ali Tokul, “Çok anlamlı bir konu seçtiğimizi düşünüyoruz. Çocuk ölümleri ve aile içi şiddetin gündeme geldiğini görüyoruz. Bu tip olayları hemen hemen her gün duyuyoruz. Bu konuların senaryoya konu edilmesi önem taşıyor. Bu yarışmanın çözüme katkı sağlayacağına inanıyorum. Bol miktarda senaryo bekliyoruz. İyi örnekler bekliyoruz. Türkiye’de senaryo açlığı var. İyi senaristleri buraya bekleyerek, güzel işlerin yapılabileceğini göstermek istiyoruz.” dedi.

Türkiye’de senaryo açlığı bulunduğunu dile getiren Yönetmen Gökhan Yorgancıgil, yarışmanın senaristler ile yapımcıları bir araya getirdiğini dile getirdi.

Bir filmde en önemli şeyin senaryo olduğunu kaydeden Yönetmen Faruk Teber de “Senaryo olmadan hiçbir şey olmaz. Bu tür yarışmaların fazlalaşması lazım.” ifadelerini kullandı.

Oyuncu ve çocuk kitabı yazarı Görkem Yeltan ise senaryo yazarlarının teşvik edilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

CİHAN

Yorumlar