Semerkand görülmesi gereken 50 şehir arasında yer aldı

Özbekistan’ın tarihi İpek Yolu güzergahı üzerinde yer alan Semerkand şehri, dünya genelinde görülmesi gereken 50 şehir arasında gösterildi.Amerikan Huffington Post internet sitesi tarafından yapılan bir değerlendirmede, Semerkand, dünyada...

Google Haberlere Abone ol
Semerkand görülmesi gereken 50 şehir arasında yer aldı

Özbekistan’ın tarihi İpek Yolu güzergahı üzerinde yer alan Semerkand şehri, dünya genelinde görülmesi gereken 50 şehir arasında gösterildi.

Amerikan Huffington Post internet sitesi tarafından yapılan bir değerlendirmede, Semerkand, dünyada gezip görülmesi gereken ilk 50 şehir arasında yer aldı.

Geçmişi M.Ö 14. asra dayanan Semerkand’da Uluğ Bey, Şerdor ve Tilla-Qari medreseleri, Uluğbek Rasathanesi, Timur'un türbesi Gor-ı Emîr ve Şah-ı Zinda türbesi gibi önemli tarihi eserler yer alıyor. Uluğ Bey, Şerdor ve Tilla-Qari üçlü medreselerinin yer aldığı Registan Meydanı’yla dikkatleri üzerine çeken Semerkand dünyanın her ülkesinden turist çekiyor.

Başkent Taşkent’ten yaklaşık 280 kilometre uzakta olan Semerkand, 712 yılında Müslüman Araplar tarafından fethedilir. 1220 yılında Cengiz Han'ın kontrolüne geçen şehir, 1499 yılında Özbekler tarafından alınır.

CİHAN

Yorumlar