Sanat severlere unutulmaz konser

Dünyaca ünlü dört İtalyan sopranodan meydana gelen Lee Div4s topluluğu, 14'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde sanatseverlerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sanat severlere unutulmaz konser

14'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali yerel sanatçıların dışında uluslararası müzisyen ve topluluklara da ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında Le Dıv4s topluluğu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne aldı. İtalyan yapımcı Francesca Volpini tarafından dinleyicilere yeni bir deneyim sunmak amacıyla kurulan topluluğa, sahnede Şef Carlo Bernini yönetimindeki Mersin Festival Orkestrası eşlik etti. Sopranolar, konser boyunca 4 kez kostüm değiştirdi. İlk olarak kırmızı bir kostumle sahneye gelen sopranolar, söyledikleri aryalar ve şarkılarla salonu dolduran binlerce sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Topluluk konserde, tarihin en büyük opera bestecilerinin en ünlü eserlerini yenilikçi bir yorumla seslendirdi. Konserde, Mozart, Bellini, Verdi ve Puccini'nin en bilinen ve etkileyici eserleri orijinallerine bağlı kalınarak yorumladı. Geniş bir repertuara sahip olan topluluk, unutulmaz İtalyan şarkılarını ve uluslararası ün kazanmış eserleri orkestra ile beraber pop ritimleri ve melodileriyle birleştirerek muhteşem bir performans sergiledi. Yaklaşık 2 saat süren konserde topluluk, sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı. Sahneden ayrılan 4 kadın soprano sanatseverlerin uzun süre alkışlaması üzerine yeniden gelerek gecenin anısına aldıkları çiçekleri salona bulunanlara hediye etti.

 

DUYGULU ANLAR YAŞADILAR

Konserin ardından kulise giden 4 sopranoyu ziyaret eden Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, sanatçılara teşekkür etti. Yağcı, Anneler Günü olması nedeni ile sopranolara, 'Elvada Anneceğim' şarkısını İngilizce olarak seslendirdi. Bu sırada kadın sopranolar duygulu anlar yaşadı. Yağcı, daha sonra 4 soprano ve şef Carlo Bernini'ye 'İplerin Ressamı' olarak bilinen Ahmet Yeşil'in birer küçük tablosunu hediye etti.

 

'ÇOK MUTLUYUZ'

 Daha önce de bir kez Türkiye'ye geldiklerini söyleyen grup sözcüsü Denise, "Türkiye'de, Mersin'de yeniden şarkı söylemek bizim için büyük mutluluk. Gerçekten harikaydı, insanlar çok iyiydi. Biz de çok eğlendik. Bu gece çok fantastik ve heyecan vericiydi. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Kesinlikle çok duygusaldı. Çok mutluyuz. Türk müzikseverler için şarkı söylemek çok güzeldi çünkü çok duygusaldı. İnsanlar çok iyiydi. Biz grup olarak bunu hissettik" dedi.

 

'YENİDEN GELECEĞİZ'

 Mersin'i ve insanları çok sıcak buldukları için memnun olduklarını ifade eden Denise, "Mersin çok renkli ve çevrede bir çok şey var. Alışveriş yaptık, kıyafetler aldık. Gerçekten güzeldi. Kesinlikle çok eğlenceliydi. Tantuni yedik ve çok lezzitliydi, fantastikti. İnsanlanlar çok iyi ve duygusallar. Buraya çok yakında yeniden geleceğiz. Yakında yeniden buluşacağız. Hepinizi bekliyoruz" diye konuştu.

 

GELECEK PROGRAMLAR

 Öte yandan 12 Mayıs'ta da St. Paul Müzesi'nde ünlü virtüözler, Mersinli klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Türk arp sanatçısı Bahar Göksu, hem Refik Fersan ve Faize Ergin şarkılarını seslendirecek hem de Rüzgâr Uyumuş albümünün konseri verecek. Baleye gönül verenler ise Tokyo Nasyonel Tiyatro, Moskova Bolşoy, Hollanda Kraliyet Balesi ve Portekiz National'den gelen dünya bale yıldızlarını 14 Mayıs akşamı izleme fırsatını bulabilecek. Zeki Müren'in unutulmaz şarkıları, Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziği'nden Seçmeler konseriyle 19 Mayıs'ta müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Çek Cumhuriyeti'nin ünlü yıldızı Adriana Kucerova ve Pavarotti'nin tahtına aday gösterilen Grammy ödüllü Bülent Bezdüz, 22 Mayıs'ta Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

YEREL ETKİNLİKLER

 Ünlü sanatçı Kubat ve Folklorama, Mersin Festival Orkestrası ile birlikte 15, 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde tam 3 gece boyunca Mersin'de olacak. Mersin Polifonik Korolar Derneği'nin her sene düzenlediği Korolar Şenliği bu yıl festival bünyesine alındı ve Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen korolar 15 ve 16 Mayıs'ta Mersinliler'le buluşacak.

 

Yorumlar