Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Her insanın içinde bir şair vardır

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da yapılacak 4. Uluslararası Şiir Günleri etkinliğine şiir sevdalısı tüm Samsunluları davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Her insanın içinde bir şair vardır

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da yapılacak 4. Uluslararası Şiir Günleri etkinliğine şiir sevdalısı tüm Samsunluları davet etti. Başkan Yılmaz, her insanın içinde bir şair olduğunu kaydetti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Türkiye ve dünyadan ünlü şairlerin katılımıyla yapılacak 4. Uluslararası Şiir Günleri, 20 Aralık'ta başlıyor. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şiirin insanların duygularını en zarif ve ince bir şekilde yansıttığını söyledi. Şiirin kendisinin de çok sevdiği bir edebiyat dalı olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Şiir Günleri etkinliği bu sene de birbirinden değerli ve tanınmış şairlerimizi Samsun’da buluşturacak. Bu etkinlik Samsun’umuzda yapılan ve uluslararası niteliği olan en önemli organizasyonlardan birisi. Şiiri seven herkesin mutlaka faydalanması gereken bir etkinlik. Hatta şiirle çok alakası olmayan hemşehrilerimin bile bu değerli edebiyatçıları izlemesi ve dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Unutmayalım ki her insanın içinde aslında ortaya çıkmayı bekleyen bir şair vardır. Belki bu nitelikteki organizasyonlar içimizdeki şairin ortaya çıkmasına vesile olur.” ifadelerini kullandı.

20-22 Aralık’ta yapılacak etkinlik kapsamında Yavuz Bülent Bakiler, Cemal Safi, Abdullah Satoğlu, Ataol Behramoğlu, Zeynel Beksaç, İlter Yeşilay, Haluk Çetin, Yahya Akengin, Mehmet Nuri Parmaksız, Dr. Beste Sakallı ve Anar Rızayev şiirseverlerle buluşacak.
CİHAN

Yorumlar