Samanyolu Eğitim Kurumları'nda şiir yağmuru

Yağmur Dergisi ve Samanyolu Eğitim Kurumları’nın işbirliği ile Ankara’da 3. Samanyolu Yağmur Şiir Günleri gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu Eğitim Kurumları'nda şiir yağmuru

Yağmur Dergisi ve Samanyolu Eğitim Kurumları’nın işbirliği ile Ankara’da 3. Samanyolu Yağmur Şiir Günleri gerçekleştirildi. Etkinlikte, Ankaralılara şiir dolu günler yaşatıldı. Ankaralı şiirseverlere kitaplarını imzalayan şairler, öğrencilerin edebiyata ve şiire olan ilgisinden memnun kaldıklarını dile getirdi.

    Samanyolu Eğitim Kurumları ve Yağmur Dergisi, 3. Samanyolu Yağmur Şiir Günleri etkinliğini düzenledi. Samanyolu Eğitim Kurumları Merkez Kampüsü Samanyolu Kongre ve Kültür Merkezi Niagara Salonu'nda yapılan şiir etkinlikleri 2 gün sürdü. 5 farklı etkinliğin yer aldığı program, ilk gün 'Şairler Aramızda' söyleşileri ile başladı. Şiirin gündemini gençlere taşımayı amaçlayan etkinliğin bu yılki müzakere toplantısının konu başlığı 'Sanal Dünya Şiiri Öldürüyor Mu? Şiir Gencin Hayatını Güldürüyor Mu?' sorularına cevap aranması oldu.

    Yağmur Dergisi Şairleri Hüseyin Kaya, Yaşar Beçene, Mustafa Uçurum, Kalender Yıldız, Ahmet Doğru ve Kardeş Kalemler Dergisi şairlerinden Ali Akbaş’ın katıldığı şiir söyleşileri, ilk gün Ziya Paşa Akyürek'in moderatörlügünde 6 farklı oturumda gerçekleşti. İkinci oturumda konuşan Mustafa Uçurum yazmanın önemine değinerek 'Yazmak neden önemli, insan yazdığını paylaşmak ister, başkaları tarafından görülmesini ister bu bizlerde bitmez', şairliğe ve ilk şiirini nasıl yazdığını ise 'Bir hocam sayesinde ‘Anne Şiiri’ yazdım, bu şiir ödül aldı. Ve o gün bugündür bu motivasyonla devam ediyorum, şiirin gücüyle de dünyam genişledi ve yazıyla şiirle uğraştığım için çok mutluyum.” dedi. Şiirin gitgide tükendiği tartışması sorusu üzerine Şair Uçurum, “Bence hayat devam ediyorsa şiir devam ediyordur. Ama iyi şiir var kötü şiir ayrımı iyi yapmak önemli, bir de birçok tattan anlamak lazım. Şiir nereden besleniyor ona bakmalı.” diye konuştu. Aynı oturumdaki Hüseyin Kaya da böyle programların önemine değinerek “Bir kişi bile yazmaya başlasa bu programların maksatları hasıl olmuştur, herkeste aynı etkiyi bırakması zordur ama bu ortamda yazarlığa hevesli öğrenciler görüyorum." şeklinde konuştu.

    Daha sonra ödül töreni ve şiir dinletisi yapıldı. Şairler şiirlerini seslendirdi ve dinleyenlerin gönlünün pasını sildi. Ardından öğrenciler arasında yapılan 'İlk Dizeler Şiir Yarışması' ödül töreni gerçekleştirildi. Şairlerin incelediği şiirlerden 20 şiiri ödüllendirdi. İlk üçe giren genç şairlerden Osman Dindar, ‘Esma ve Sen’, Yavuz Örge ‘Gurbet’ ve M. Kerem Deli ‘Kalmadı’ şiirlerini Ziya Paşa Akyürek seslendirdi. Birinci şiiri okuduktan sonra çok etkilendiğini söyledi.

    Samanyolu-Yağmur Şiir Günleri, şairler arası şiir gündemi değerlendirmesi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar