Sabancı Tiyatro Festivali 'Suya yansıyan düşler' ile başlayacak

Adana'da bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek Sabancı Adana Tiyatro Festivali yerel seçimler dolayısıyla 27 Mart yerine 14 Nisan'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Sabancı Tiyatro Festivali 'Suya yansıyan düşler' ile başlayacak

Adana'da bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek Sabancı Adana Tiyatro Festivali yerel seçimler dolayısıyla 27 Mart yerine 14 Nisan'da başlayacak. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, "Şehri uluslararası tiyatro camiasında tanınan bir kültür sanat şehri haline getirdiğimiz için gururluyuz." dedi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise Çukurova'dan dünyaya bir pencere açtıklarını bunun sürmesini istedi. Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliği ile düzenlenecek festivalin açılışında Fransız performans topluluğu Ilotopie, Seyhan nehri üzerinde "Suya Yansıyan Düşler" gösterisini gerçekleştirecek.
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Gökhan Doğan ile basın toplantısı düzenledi. Koyunsağan, Sabancı Vakfı'nın kuruluşunun 40. yılını kutladığını hatırlatarak, Türkiye'deki kültür sanat izleyicisinin sayısını artırmak ve sanatsal etkinliklerin yaygınlaştırılmasını da hedeflediklerini bu sebeple kültür sanat etkinliklerine destek verdiklerini bildirdi. Merhum Sakıp Sabancı'nın Adana'yı kültür sanat merkezi yapma hayalinden yola çıkarak Adana Tiyatro Festivali'ni hayata geçirdiklerini anlatan Koyunsağan, "Tüm Adanalıları festivalin açılışı için 14 Nisan pazartesi günü Taşköprü yakınında Seyhan nehrinde düzenlenecek etkinliğe bekliyoruz." dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Devlet Tiyatroları'nın ilk kez Sabancı grubu ile festival yaptığını hatırlatarak, 16 yıllık sürede festivalin dünyanın gıpta ettiği hale geldiğini bildirdi. Kurt, 1998 yılında başlayan etkinlikleri bu güne kadar 500 bin kişinin izlediğine dikkat çekerek, "Çukurova'dan dünyaya açılan bu pencerenin büyümesini istiyoruz." diye konuştu.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Gökhan Doğan da bir ay sürecek festivale Türkiye'den 16, yurt dışından 5 olmak üzere 21 tiyatro topluluğunun katılacağını bildirdi.
Festivale bu yıl yurt dışından Fransa'nın yanı sıra İspanya, İran, Azerbaycan ve Romanya'dan tiyatro toplulukları katılacak. Adana Tiyatro festivali 15 yıllık süre içinde 38 farklı ülkeden 74 yabancı tiyatro topluluğu ile yerli ve yabancı 5 binden fazla sanatçıyı ağırladı. Festival kapsamında usta oyunculara Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü de veriliyor.
CİHAN

Yorumlar