Rusya’da düzenlenecek “Polonya Yılı” Ukrayna krizinden dolayı iptal edildi

Polonya, yaşanan Ukrayna krizinden dolayı 2015 yılında Rusya ile karşılıklı gerçekleştirilmesi planlanan “Polonya Yılı” etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu.Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılması, devam eden çatışmalar ve son olarak...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da düzenlenecek “Polonya Yılı” Ukrayna krizinden dolayı iptal edildi

Polonya, yaşanan Ukrayna krizinden dolayı 2015 yılında Rusya ile karşılıklı gerçekleştirilmesi planlanan “Polonya Yılı” etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu.

Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılması, devam eden çatışmalar ve son olarak düşen Malezya uçağı Rusya – Polonya ilişkilerine de yansıdı. 2013 yılında iki ülke Dışişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen ve 2015 yılında karşılıklı yapılması planlanan “Polonya Yılı” etkinliği iptal edildi. Polonya, aynı zaman kendi topraklarında yapılacak “Rusya Yılı” etkinliklerinin de iptal edildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Polonya hükümet sözcüsü Malgojata Kidava-Blonskaya, “Bu hükümetin kararı. Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ve Kültür Bakanı Malgorzata Omilanovska mevcut siyasi durumda ve Ukrayna’da uçağın vurulması ortamında Rusya’da “Polonya Yılı” gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı konusunda mutabık kaldı.” dedi. Hükümet sözcüsü, “Önümüzdeki dönemde istikrarın sağlandığı bir ortamda bu konu yeniden ele alınabilir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar