Recep İvedik'in Karaambarı'nda kuru fasulye servisi sona erdi

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Güvercinlik mevkiinde Şahan Gökbakar'ın başrolünü oynadığı 'Recep İvedik1' filminin çekildiği mekanda, kamyonculara kuru fasulye servisi sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Recep İvedik'in Karaambarı'nda kuru fasulye servisi sona erdi

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Güvercinlik mevkiinde Şahan Gökbakar'ın başrolünü oynadığı 'Recep İvedik1' filminin çekildiği mekanda, kamyonculara kuru fasulye servisi sona erdi.

Film çekimi sonrası nostaljisini yaşatmaya bağlı açılan 'Karaambar Kamyoncular Derneği' yeterli ilgiyi bulamadığı için kapandı. Dernek filmin konusuna ve nostaljisine uygun Antalya'dan Mersin'e, Adana'dan Antalya'ya yük götüren kamyoncuların derneğe uğramaları halinde kuru fasulye, pilav, soğan ve Yörük ayranı ikram ediliyordu. Derneğin, 4 yıl içinde 5 bin 200 gönüllü üyesinin olduğu belirtildi.

Filmin çekildiği mekanın sahibi ve nostaljik derneğin sorumlusu Ergün Özgül, çekimler sonrası açtıkları Karaambar Kamyoncular Derneği'ni, mekanın D-400 yoluna ters olması ve yetersiz talep nedeniyle kapattıklarını söyledi. Derneğin kapatılmasına bağlı Karaambar'da film sahnesinin doğallığına uygun her gün çıkardıkları kuru fasulye ikramını sonlandırdıklarını belirten Özgül, filme bağlı çok sayıda ziyaretçileri olduğunu, bir dönem derneğe uğrayan herkese nostaljik üyelik kartı verdiklerini kaydetti.

Özgül, "Filmin vizyona girdiği ilk yıl yoğun ziyaretçimiz vardı. Bu ziyaretler zamanla azaldı. Mekana uğrayan herkese film sahnesinde olduğu gibi kuru fasulye, bulgur pilavı, soğan ve ayran ikramı yapıyorduk. Ama mekan yol üzeri bir noktada yer almadığı için yeterli müşteriye ulaşamadık. Derneği ve restoranı bu nedenle kapatmak zorunda kaldık. Mekanı filmdeki gibi dizayn etmiştik. 5 bin 200 gönüllü üyemiz vardı. Karaambar artık, Recep İvedik 1 filminin sahnesinde kaldı." ifadesini kullandı.

Recep İvedik 1'de Şahan Gökbakar, Karaambar Kamyoncular Derneği'ne, Antalya'dan Manavgat'a gelirken acıktığı için uğruyor. Fakat derneğin üyesi olmadığı için kendisine yemek verilmiyor. Karnını doyurmak için üye olmak isteyen İvedik için dernekte özel yarışma tertipleniyor. Yarışmayı kazanan Recep İvedik, kamyonculara ikram edilen kuru fasülye ve pilav yemeye hak kazanarak, açlık sorununu çözüyor.

Manavgat'ın Taşağıl beldesinde yaşayan Ali Nail Arseven, Recep İvedik 1 filminde yardımcı oyuncu olarak sahne aldığını söyledi. Film sahnesi çekiminin eglenceli geçtiğini belirten Arseven, Karaambar Kamyoncular Derneği, nostaljinin yaşanması adına dernek kapanması ve kuru fasulye servisinin sora ermesine üzüldüğünü kaydetti.


CİHAN

Yorumlar