‘Oldboy’ bu kez Spike Lee’nin kamerasından çıktı

Sinemaseverler bu hafta 4 yeni film ile buluşuyor. 3 Ocak haftasının öne çıkan yapımı “Oldboy”.

Google Haberlere Abone ol
‘Oldboy’ bu kez Spike Lee’nin kamerasından çıktı

Sinemaseverler bu hafta 4 yeni film ile buluşuyor. 3 Ocak haftasının öne çıkan yapımı “Oldboy”. Birkaç yıl önce Park Chan Wook’un Kore yapımı olarak vizyona giren film bu kez, usta yönetmen Spike Lee’nin kamerasından çıktı. Günümüz sinema dünyası böylesine bir intikam hikâyesine daha önce tanık olmamıştı.

HALAM GELDİ

Film, gazeteci Evrim Kanpolat’ın bizzat şahit olduğu gerçek bir olaydan yola çıkarak yazdığı senaryosu ile Türkiye’nin en büyük problemlerinden birini, çocuk yaşta gelin olan kızların acı dramını ve akraba evliliklerini ele alıyor. Aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yılına denk gelen filmde, Kıbrıs Rum Kesimi tarafı ile yaşanan sınır meselesi de en insani yanıyla işleniyor. Erhan Kozan’ın yönettiği ve Miray Akay, Melisa Celayir, Melis Kara, Burçin Terzioğlu, Necip Memili, Dilek Çelebi oynadığı “Halam Geldi”nin çekimleri Akıncılar köyünde gerçekleştirildi.

OLDBOY

Günümüz film dünyası fanatik intikam hikâyeleriyle doludur. Fakat bunlardan hiçbiri “Oldboy”a yanaşabilmiş değil. Öyle ki “Oldboy”, soyutlanmayı, psikolojik baskıyı, kan davasını, ahlak duygusunu, suçluluk duygusunu ve günahlardan arınmayı modern pop kültürünün karanlık yüreğinde birbirine bağlayan; aynı anda kışkırtıcı biçimde duygusal ve vahşi bir hikâye. Kore yapımı orijinal filme bağlı kalırken, yeniden yapımı ile seyirci ile buluşan “Oldboy”, başını kendi şok edici ve gölgeli alanına çeviriyor. Garın Tsuchiya ve Nobuaki Mnegishi’nin çizgi romanına, hem de bir kült haline gelmiş Park Chan Wook’un Kore yapımı filmine dayanan efsanevi hikaye, bu sefer iki defa Oscar adayı olmuş Spike Lee’nin yeniden çekimiyle karşımızda. Bir gece içkiliyken apansız kaçırılan ve tuhaf, hotel benzeri bir hapis içerisinde, O’nu esir alan kişinin kimliği ve gerekçesiyle ilgili en ufak bir iz olmadan, eziyetle dolu, bezdirici, yalnız ve 20 yıl sürecek bir mahpusluğa terk edilen, Joe Doucett’in akıl sır ermez deneyimi. Serbest bırakılan Joe, bu kâbustan bir saplantıyla çıkar: Cezasını organize eden kişiyi bulmak ve nedenini anlamak. “Oldboy” da Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley ile Samuel L. Jackson’ın rol aldı.

KUSURSUZLAR

Çeşme. Mayıs’ın son günleri. İstanbul’dan gelen iki kız kardeş, Lale ve Yasemin bir kaç ay önce vefat etmiş anneannelerinin yazlığında tek başlarına kalıyorlar. İki kardeş gün içinde, yarımadayı arabayla geziyor ve ıssız plâjlarda uzanıp tembellik yapıyorlar. İlk başta her şey çok güzel, hava berrak, deniz pırıl pırıl ve belde huzurlu... Ancak bu ilişkide tuhaf bir gerginlik var. Ramin Matin’in yönettiği ve Esra Bezen Bilgin, İpek Türktan Kaynak, İbrahim Selim ile Mehmet Ali Nuroğlu’nun oynadığı “Kusursuzlar” Antalya Altın Portakal’da En İyi Yönetmen ödülünü almıştı.

WALTER MITTY’NİN GİZLİ YAŞAMI

“Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı”nda, herkesin iyi hissetmesi için gereken potansiyelin içinde bir yerlerde gizlendiği anlatılıyor. Sıradan bir adam olan Walter, sessiz sakin hayatına devam ederken, komik ve şok eden gerçek üstü hayaller görmeye başlar. Bir gün kaderi öyle bir değişir ki, hayallerinin bile ötesinde bir maceralar zincirine adım atar. Ben Stiller’in yönettiği ve Ben Stiller, Kristen Wiig, Sean Penn ile Kathryn Hahn’ın oynadığı “Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı” macera, dramatik-komedi türünde.
CİHAN

Yorumlar