Öğretim elemanı orkestrasından ‘Doğu-Batı Sentezi’ kapsamında ‘senfonik fasıl’

Öğretim elemanlarından oluşan Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası, ‘Doğu-Batı Sentezi’ni kapsamında ‘senfonik fasıl’ yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Öğretim elemanı orkestrasından ‘Doğu-Batı Sentezi’ kapsamında ‘senfonik fasıl’

Öğretim elemanlarından oluşan Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası, ‘Doğu-Batı Sentezi’ni kapsamında ‘senfonik fasıl’ yaptı. Uludağ Üniversitesi öğretim elemanlarınca 2001 yılında kurulan Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası, yeni yılın ilk konserinde ‘Doğu-Batı Sentezi yaptı.

    Kendi salonlarında konser vermeye başlayan orkestra, yılın ilk konserini Şef S. Dağhan Doğu yönetimi ve solist Hakan A. Toker’in piyanosu ve akordeonu eşliğinde, Türk müziğinin çok bilinen eserleriyle fasıl yaptı.
Klasik müziği yaygınlaştırıp sevdirmeyi misyon edinen Akademik Oda Orkestrası, klasik müziğin bazı teamüllerini de Hakan A. Toker’in kılavuzluğunda bir süreliğine rafa kaldırdı.

    Klasik müzikte pek görülmemiş olan ‘dinleyici korosu’, konseri belleklere kazırken, Hakan A. Toker’in istek parçalar alması ve bunları seslendirmesi, klasik müziği kuralların dışına taşıyan bir başka adım oldu.

    Oda Orkestrası, bu farklı programda ‘Senede bir gün’, ‘Ayrılık valsi’, ‘Huysuz ve tatlı kadın’, ‘Yıldızların altında’, ‘Kimseye etmem şikâyet’, ‘Şimdi Bahara Erdim’ parçaları, izleyicilerin oluşturduğu koroyla söylendi.
Konseri kuralların dışına çıkararak izleyici ile iletişim kuran Hakan A. Toker, bir ara akordeonunu çalarak sahneden kulise geçti. Ancak bir süre sonra izleyici kapısından yine akordeonuyla girerek sürpriz yaptı.

    Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Hakan Özlev de, bu kez izleyici koltuğundan müzikte 'Doğu-Batı Sentezi'ne ve klasik müzikte sanatçı ile izleyici arasında kurulabilen iletişime tanıklık etti. CİHAN

Yorumlar