Öğrenciler, tarihi ve kültürel değerleri iplikle üç boyutlu işledi

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Orhangazi Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri, önemli tarihi ve kültürel değerleri iplikle üç boyutlu işledi.UÜ Orhangazi Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri,...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler, tarihi ve kültürel değerleri iplikle üç boyutlu işledi

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Orhangazi Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri, önemli tarihi ve kültürel değerleri iplikle üç boyutlu işledi.

UÜ Orhangazi Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri, ‘Araştırma yöntem ve teknikleri’ dersinde Türkiye ve dünyanın önemli tarihi ve kültürel değerleri ile mekânlarını araştırarak iplikle üç boyutlu hale getirdi.

UÜ Orhangazi Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri, Program Başkanı Öğr. Gör. Yeliz Umur’un yürütücülüğünde ilginç bir projeye imza attı.

Tekstil Teknolojisi programı 2. sınıf öğrencileri ve geçen yıl mezun olan öğrenciler, Türkiye ve dünyadan seçtikleri önemli tarihsel ve kültürel değerlerini araştırıp, sonra da bunları ham materyallerle üç boyutlu hale getirdi.

Öğrenciler, ‘İpliğin Tarihi Dokulardaki Yansıması’ konulu proje çalışmalarını Rektörlük Sanat Galerisi’nde izlenime sundu. Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Karagöz ve Prof. Dr. A. Saim Kılavuz katıldı. Sergilenen çalışmalar hakkında bilgi alan rektör yardımcıları, öğrencileri kutladı. Rektörlük sanat galerisinde 6 Haziran’a kadar açık kalacak sergi, mesai saatlerinde izlenime açık olacak.

CİHAN

Yorumlar