Nürnberg Film Festivali’nde 10 film yarışacak

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 19. kez düzenlenen Türkiye-Almanya Film Festivali’nin yarışma filmleri ve jürileri belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Nürnberg Film Festivali’nde 10 film yarışacak

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 19. kez düzenlenen Türkiye-Almanya Film Festivali’nin yarışma filmleri ve jürileri belirlendi. Arasında uluslararası ortak yapımlar bulunan, beşi Türkiye’den, beşi de Almanya’dan katılan 10 seçkin sinema yapıtı ‘en iyi film’ için yarışacak. Nürnberg’de ve uluslararası prömiyerler de yapılacak. Seçkin sinema uzmanlarından oluşan uzun metraj film yarışması jürisinin başkanlığını Thomas Arslan yaparken diğer jüri üyeleri ise Almanya’dan oyuncu Barbara Auer, yapımcı Titus Kreyenberg ile yönetmen ve editör Fatima Reza Abdollahyan ile Türkiye’den sinema yazarı Murat Erşahin, oyuncu Ayça Damgacı ve oyuncu Ruhi Sarı’dan oluştu.

Ödüllerin sahipleri 22 Mart’ta Nürnberg’de bulunan Tafelhalle’de saat 21:00’da başlayacak törende açıklanacak. Festival programının tamamı ve yarışacak filmler hakkında detaylı bilgiler kısa süre sonra açıklanacak. Bu yılki filmler ise şöyle: Türkiye’den Daire - Atıl İnaç, Köksüz - Deniz Akçay Katıksız, Kusursuzlar - Ramin Matin, Meryem - Atalay Taşdiken ve Özür Dilerim - Cemil Ağacıkoğlu. Almanya’dan Die Frau, die sich traut (Cesur Kadın) - Marc Rensing, Die Frau hinter der Wand (Duvarın Ardındaki Kadın) - Grzegorz Muskala, Hannas Reise (Hanna’nın Yolculuğu) - Julia von Heinz, Woyzeck - Nuran David Calis ve Zwischen Welten (Ayrı Dünyalar) - Feo Aladağ. CİHAN

Yorumlar