Neyzen Tevfik Bafra'da anılacak

Uluslararası Bafra Şiir Şöleni 15-18 mayıs’ta başlıyor. Ünlü şair Neyzen Tevfik, memleketi Bafra'da dünyanın 9 farklı ülkesinden ve Türkiye'den yazar, eleştirmen, çevirmen ve edebiyatçının katılımıyla gerçekleştirilecek olan 3....

Google Haberlere Abone ol
Neyzen Tevfik Bafra'da anılacak

Uluslararası Bafra Şiir Şöleni 15-18 mayıs’ta başlıyor. Ünlü şair Neyzen Tevfik, memleketi Bafra'da dünyanın 9 farklı ülkesinden ve Türkiye'den yazar, eleştirmen, çevirmen ve edebiyatçının katılımıyla gerçekleştirilecek olan 3. Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Şiir Şöleni ile anılacak.

Bafra Belediyesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı ve Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, şölenle ilgili yaptığı açıklamada, "Bafra Musiki Cemiyeti Şiir Kulübü tarafından düzenlenen ve Bafra Kaymakamlığı ile Bafra Belediyesi’nin de destek verdiği 3. Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Bafra Şiir Şöleni, 15-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bafra ve Alaçam ilçelerinde gerçekleştirilecek. Şiir şöleninde Neyzen Tevfik ile ilgili bir panel de düzenlenecek. Panele Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Sarı, Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon katılacak. Bafra ilçesinin önemli değerlerinden Neyzen Tevfik Kolaylı, hiciv konusunda ülkemizin ve dünyanın sayılı şairlerinden birisidir. Bunun yanında büyük bir ney üstadıdır. Yunus Emre gibi Anadolu’nun çeşitli kentlerinde sahip çıkıldığı gibi Neyzen Tevfik’e de çeşitli şehirler sahip çıkmaktadır. Ancak Neyzen’in esas memleketi Bafra ilçesidir. Bafra'nın Kolay köyünden olan Neyzen Tevfik’in soyadının Kolaylı olarak geçmesi memleketine olan sadakatinin eseridir." dedi.

Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Bafra Şiir Şöleni 15 Mayıs 2014 Perşembe günü başlayacak. 16 Mayıs 2014 Cuma günü misafirler, tespit edilen 5 okulda edebiyata meraklı öğrenci, öğretmen ve velilerle söyleşiler yapacak. Aynı gün, Bafra Anadolu Lisesi’nde Neyzen Tevfik’le ilgili panel verilecek. Okullardaki etkinlikler Saat: 14.00’da başlayacak. Cuma akşamı Alaçam Belediyesi ve Alaçam Kaymakamlığının desteğiyle şiir şöleni saat: 20.00’da başlayacak. Bafra İlçesi’ndeki şölen 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat: 20.00’da Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.

CİHAN

Yorumlar