Nazım Hikmet ölümünün 51'nci yıl dönümünde, Gördüm'ün okuduğu şiirlerle anıldı

Türk şiirinin usta kalemi Nazım Hikmet, ölümünün 51. yılında tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Altan Gördüm'ün okuduğu şiirlerle anıldı. Manavgat Belediyesi, usta şair Nazım Hikmet'in ölümünün 51. yıl dönümü anısına İbrahim Sözen...

Google Haberlere Abone ol
Nazım Hikmet ölümünün 51'nci yıl dönümünde, Gördüm'ün okuduğu şiirlerle anıldı

Türk şiirinin usta kalemi Nazım Hikmet, ölümünün 51. yılında tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Altan Gördüm'ün okuduğu şiirlerle anıldı.

Manavgat Belediyesi, usta şair Nazım Hikmet'in ölümünün 51. yıl dönümü anısına İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde anma programı düzenledi. Gecenin onur konuğu tiyatrocu Altan Gördüm ile müzisyen Haluk Çetin oldu. Altan Gördüm ve usta müzisyen Haluk Çetin, ünlü şairin dizelerini, türkülerle seslendirdi.

Nazım Hikmet'in şiirlerini okuyan Gördüm, usta şairin hayatı ve yazdığı şiirlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Nazım Hikmet'in yazdığı şiirlerle yaşadığı döneme damgasını vuran ve şiirdeki gücünün günümüzde de sürdüğünü belirten Gördüm, "Bazı insanlar vardır. Ölmezler. Ölemezler. Nazım Hikmet ölmedi. O kitlelere mal olmuş bir insandı. Onun 50-60 yıl önce söyledikleri hala geçerli. O sadece yaşadığı ülkenin sorunlarına değil dünya ülkelerinin sorunlarına da değinmiş bir şairdi. Bu çok değerli şahsiyeti bu gün burada anmak bizim görevimiz. Nazım Hikmet gibi büyük bir şairi bugün burada Manavgat halkı ile andığımız için gurur duyuyor, bize bu imkanı veren Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ediyorum." dedi.

Gördüm, Nazım Hikmet'in şiirlerini gür sesiyle seslendirdi.

Müzisyen Haluk Çetin ise gitarı ile içinde Nazım'n dizeleri bulunan en güzel şarkıları Manavgat halkı ile paylaştı. Nazım Hikmet Memleket ve Mavi Liman şarkılarıyla başlayan gece, yine ünlü şairin Güneşin Sofrasında, Hiroşima gibi besteleştirilmiş eserlerin sunumu ile devam etti. Çetin, Nazım Hikmet, yanı sıra Atilla İlhan, Ataol Behramoğlu, Zülfü Livaneli gibi sanatçıların eserlerini de seslendirdi.

Program sonunda Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Altan Gördüm ve Haluk Çetin'e çiçek sunarak teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar