Muğla'da karikatür yarışması sergisi açılıyor

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen, serbest konulu 30. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın sergisi Muğla'da yarın açılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da karikatür yarışması sergisi açılıyor

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen, serbest konulu 30. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın sergisi Muğla'da yarın açılıyor. Yarışmaya bu yıl 77 ülkeden 842 sanatçı, 2 bin 544 karikatürle katıldı. Jürinin seçtiği, 43 ülkeden 199 sanatçının 234 karikatürü ödüle lâyık görüldü.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açıklamada uluslararası düzeyde karikatür sanatının Oscar'ı olarak nitelendirilen söz konusu yarışmanın sergisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Gürün, "Karikatür sanatı farklı düşünce ve inançlara açık bir toplum anlayışını desteklemesi, demokrasilerin gücünü oluşturan ifade özgürlüğünün, bilgi ve fikirlerin etkin biçimde paylaşıldığı bir ortam oluşturması açısından önemlidir." dedi. Sergi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde, yarın saat 17.30'da açılacak ve 3 Mayıs'a kadar gezilebilecek. CİHAN

Yorumlar