Mini Kur'an-ı Kerim'e yoğun ilgi

Tasavvuf kültürüne ait kaybolmuş sanat ürünleri Pendik’te gün yüzüne çıktı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sergilenen 50 eserden dikkatleri en çok sanatçı Necati Korkmaz’ın 0,98 santimetreye 1,3 santimetrelik ölçülere sahip el yazması Kur’ân-ı Kerî.

Google Haberlere Abone ol
Mini Kur'an-ı Kerim'e yoğun ilgi

Tasavvuf kültürüne ait kaybolmuş sanat ürünleri Pendik’te gün yüzüne çıktı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sergilenen 50 eserden dikkatleri en çok sanatçı Necati Korkmaz’ın 0,98 santimetreye 1,3 santimetrelik ölçülere sahip el yazması Kur’ân-ı Kerîm çekti.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in de katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergide dervişlerin bir çok işte kullandığı kovası 17. yüzyılda kullanılan Keşkülü Fukara’dan, gördüğü iş ile dönemin tasarım harikası Ali Sofra’ya, tarikat bel kuşağı Kemer-i Gayret’ten bir çeşit günlük olan Ruzname’lere kadar bir çok eser yer alıyor.

Serginin en dikkat çekeni ise mini el yazması Kur'an-ı Kerim oldu. 0,98 santimetreye 1,3 santimetrelik ölçülere sahip Kur’ân-ı Kerîm ‘aharlı’ denilen kâğıda tilki bıyığının tek bir kılıyla ve el yapımı is mürekkebiyle yazılmış. Her sayfasında tezhip sanatı da yer alan Kur’an-ı Kerim’de ayetlerin arası da altın varaklarla süslü.

Sergi ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren sanatçı Korkmaz, “Bu sergide şu anda kaybolmuş Türk Kültür dünyasının yok olmuş ürünlerini sergiliyoruz. Ayrıca sergide dünyanın en küçük Kur’an-ı Kerim’i olduğunu zannettiğimiz kendi yazmam olan bir kitap getirdik. İnsanların gelip görmesini istediğimiz çok güzel sanat eserleri mevcut.” dedi.

CİHAN

Yorumlar