Merinos Tekstil Müzesi, tekstil ve moda tasarımı sergisine ev sahipliği yapıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün 75.

Google Haberlere Abone ol
Merinos Tekstil Müzesi, tekstil ve moda tasarımı sergisine ev sahipliği yapıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün 75. kuruluş yıldönümü münasebetiyle öğretim görevlileri tarafından hazırlanan ‘Tekstil ve Moda Tasarımı Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin ilk tekstil sanayi müzesi olan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, önemli sergilerini ve atölye çalışmalarını ağırlamaya devam ediyor. MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün 75. kuruluş yıldönümü vesilesiyle 11 öğretim görevlisi tarafından oluşturulan ‘Tekstil ve Moda Tasarımı Sergisi’, düzenlenen törenle Bursalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına, Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür, Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Kemal Can ve öğretim görevlileri katıldı. Toplam 45 parça eserden oluşan sergi, 8 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışında konuşan Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür, MSGSÜ öğretim görevlileri tarafından oluşturulan sergiye Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Değerli çalışmalarını Bursalılarla paylaşan akademisyenlere teşekkür eden Sürür, sergide tekstil tasarımı alanında yeni buluşlar ve yeni araştırma ile sonuçlarına yer verildiğini söyledi. Sürür, tüm tekstil meraklılarını ve vatandaşları sergiye davet etti.

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez ise sergiyi etkileyici bulduğunu söyledi. Erdönmez, Türkiye’nin köklü sanat eğitim kurumu olan MSGSÜ’nün sergisine ev sahipliği yapmanın ayrıcalık olduğunu belirtti. Yakın zamanda Göç Müzesi’ni de açacaklarını ifade eden Erdönmez, yeni müze için de ortak çalışmalar yapabileceklerini kaydetti.
MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Kemal Can, bölümün 75. yıl faaliyetleri kapsamında bir dizi sergi çalışmaları yaptıklarını belirtti. 11 öğretim görevlisinin geleneksel, kişisel ve özgün tekniklerle yaptığı toplam 45 eserin sergide bulunduğunu anlatan Can, Türkiye’nin ilk sanayi kuruluşlarından olan Merinos Fabrikası’nda sergi açmanın kendilerinin için çok özel olduğunu dile getirdi. CİHAN

Yorumlar