Manisa Uluslararası Mesir Festivali bu sene 22-27 Nisan arasında

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin 474.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Uluslararası Mesir Festivali bu sene 22-27 Nisan arasında

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin 474.'sü, 22-27 Nisan 2013 arasında düzenlenecek. Festival kapsamında ilk olarak 21 Mart'ta, ilkbaharın gelişi anlamına gelen Nevruz Şenliği olacak. Nevruz taslak programıyla ilgili olarak Manisa Vali Yardımcısı Mehmet Yüce başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Geçen Nevruz’un Mesir Festivali'yle birlikte kutlandığını ancak bu yıl seçim yasakları dönemine rastlaması sebebiyle festivalin diğer programlarının 22-27 Nisan arasına ertelendiğini aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaköse, mesir macununun ilk karma töreninin 21 Mart’ta Nevruz'la birlikte olacağını söyledi. Karaköse, amaçlarının Nevruz’u bahar bayramı havasında bütün Manisalılarla birlikte kutlamak olduğunu bildirdi.

Program kapsamında saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninin ardından Nevruz ateşi yakılacak ve örste demir dövülecek, ayrıca boyanmış Nevruz yumurtası dağıtılacak. Buradaki törenin ardından valilik önünden Sultan Parkı Bimarhanesi’ne kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Burada mesir macunu karma töreni olacak. Saat 15.00’te Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Yerleşkesi’nde Nevruz konseri verilecek, 15.30’da halk ozanları, Tarzan Meydanı’ndaki Nevruz Şöleni'nde buluşacak. Saat 20.00’de Kültür Merkezi Lale Salonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu halk konseri verecek. 20 Mart Perşembe saat 19.30’da ise dünyaca ünlü Kazakistan Devlet Orkestrası ve Gösteri Topluluğu, havanın durumuna göre ya Cumhuriyet Meydanı’nda ya da Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. CİHAN

Yorumlar