Manisa Mesir Festivali kapsamında yemek yarışması düzenlendi

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, Manisa Lokantacılar Odası tarafından 15.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Mesir Festivali kapsamında yemek yarışması düzenlendi

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, Manisa Lokantacılar Odası tarafından 15. Manisa Mesir Yemek ve Mesirli Tatlılar Yarışması düzenlendi. Tarihî Yenihan’ın bahçesindeki yarışmada zeytinyağlı, etli, hamur işi ve tatlı olmak üzere dört kategoride hazırlanan yemekler değerlendirildi.

Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, yaptığı açıklamada emeği geçen herkese çok teşekkür etti. Festival kapsamında böyle güzel bir coşkuyu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Geçmişimize sahip çıkmamız lazım ki gençlerimize, çocuklarımıza taşımamız gerekiyor. Manisa mesir macununu nasıl 474 yıldır taşıyorsak ve tanıtımı noktasında bu icraatları yapıyorsak, kültürümüzün bir manevi noktasında yemeklerimizin de geleceğe taşınması gerekir.” dedi. Her akşam bir ailenin evinde yemek ziyafeti verildiğini vurgulayan Vali Abdurrahman Savaş ise, “Başka toplumlar, ancak çok önemli vesilelerle mutfaklarında yaptıklarını sunarken sizler her akşam sunuyorsunuz. Bu tür yarışmalarda yemek kültürlerimiz kaynaşıyor.” diye konuştu.

Ardından yarışmaya geçildi. Her kategoride dört olmak üzere 16 jüri üyesi zeytinyağlı, etli, tatlı ve hamur işlerinin tadına baktı. 65 kişinin katıldığı yarışmada bol bol soda içen jüri, en güzel yemekleri seçmekte zorlandı. Zeytinyağlı yemeklerde fasulye dizmesi ile Gülseren Baydar birinci, kalem yaprak sarmasıyla Fadik Zengin ikinci ve enginarla Nur Eroğlu üçüncü oldu. Etli yemeklerde çömlekte zerçübeli tandır ile Reyhan Kurnaz birinci, şevketibostanla Seval Karipçin ikinci ve soğan Yahnisiyle Gülay Akbulut üçüncü oldu. Hamur işinde Neval Gazelci mantı ile birinci, Manisa mantısı ile Nurhan Keder ikinci ve Kozan mantısı ile Döndü Eryılmaz üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde sultan pastasıyla Halenur Özgürler birinci, şehzade kavuğuyla Zeynep Nur Tekenli ikinci ve irmikli prenses tatlısı ile Emine Teke üçüncü oldu. Her kategoride birincilere tam ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın hediye edildi. CİHAN

Yorumlar