Malatya'da kitap şöleni başladı

Malatya’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapılarını açtı. 236 yayınevi ile 200’ü aşkın yazar ve şairin katıldığı fuar, 4 Mayıs’a kadar açık kalacak.     Malatya Valiliği ve Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da kitap şöleni başladı

Malatya’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapılarını açtı. 236 yayınevi ile 200’ü aşkın yazar ve şairin katıldığı fuar, 4 Mayıs’a kadar açık kalacak.

    Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğinde Belediye Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen fuar törenle açıldı. Belediye binası yanında kurulan dev çadırda organize edilen fuarın açılış töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, ilk 2 fuarın yayınevi, yazar ve ziyaretçi sayılarıyla ülkeye örnek bir etkinlik haline geldiğini belirtti. Fuarın bu yılki teması ‘Kendini oku’ olarak belirlediklerine değinen Şahin, bu başlığı özellikle seçtiklerinin altını çizdi. Şahin, “Bu özellikle seçilmiş bir temadır. Aslında Anadolu'nun kadimden beri yaptığı şeydir. Hep kendini okuyagelmiştir, kendini tanımaya çalışmıştır. Etrafına da bu sebeple rol model olmaya çalışmıştır. Onun için Anadolu'dan hep lider insanlar, lider münevverler, hep farklı şeyler söyleyen insanlar çıkmış. Dolayısıyla, bu yıl Malatya'ya ve Türkiye'ye bir defa daha hatırlatmak istiyoruz. Önce kendimiz okuyalım. Önce niye varız, nedir görevimiz, ne yapmalıyız kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz için ve insanlar için. Bunu bir defa daha bu vesileyle tefekkür edelim istedik.” ifadelerini kullandı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise fuarın her yıl ziyaretçi sayısında belirgin bir artış olduğuna dikkat çekti. Bu yıl daha fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çakır, kentin bu tür etkinliklerle farklı bir iklime büründüğünü anlattı.

    Fuarın onur konuğu yazar Gülten Dayıoğlu olarak belirlendi. Dayıoğlu, açılış töreninde fuar ile bir ruh ve gönül şöleni yaşadığına inandığını belirtti.

    Belediye Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da her yıl fuara ilginin arttığına değindi. Bu yüzden 90 yayınevine ‘yer yok’ cevabı vermek zorunda kaldıklarını aktardı. CİHAN

Yorumlar