Malatya, kitap festivaline hazırlanıyor

Malatya'da faaliyet gösteren Deniz Kitabevleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlen Deniz Kitap Festivali, 14-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Malatya, kitap festivaline hazırlanıyor

Malatya'da faaliyet gösteren Deniz Kitabevleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlen Deniz Kitap Festivali, 14-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında Senai Demirci, Mustafa Armağan, İlber Ortaylı gibi ünlü yazarlar okuyucularıyla buluşacak.

    Deniz Kitabevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, festivalin 14 Şubat Cuma günü kapılarını açacağını belirtti. 10 gün sürecek festival kapsamında ünlü yazarların okuyucularıyla biraraya gelerek kitaplarını imzalayacaklarını bildirdi.

    Özdemir, şöyle devam etti: “14 ile 24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Türk edebiyatının 20 ünlü ismi okurlarla bir araya gelecek. Malatyalının kitaba doyacağı festivalin açılış gününde Sinan Yağmur, Uğru Balat, Nurdan Damla, Kaan Murat Yanık okurlarla bir araya gelerek kitaplarını imzalayacak. Festivalin 2’nci gününde 15 Şubat’ta Senai demirci, Mustafa Armağan, Muhsin Kızılkaya, 16 Şubat’ta Ahmet Turgut ve Erdal Demirkıran, 18 Şubat’ta ise Abdurrahman Dilipak Malatya’da okurlarıyla buluşacak. 19 Şubat Sunay Akın, 20 Şubat’ta Oğuz Turgay Güler ve Pucca festivalin son günün de ise Talha Bora Öğe, ile İlber Ortaylı Deniz Kitapevleri’nde Malatyalı okurlarla bir araya gelecek. Festival süresince imza günü, söyleşiler, konferanslar, şiir ziyafeti kitapla ilgili her şey 2’nci Deniz Kitap Festivali’nde yer alacak.”

    Festival ana temasının ‘Doğu’dan Batı’ya Uzanan Köprü: Kitap’ olarak belirlendiğini anlatan Özdemir, festivalin ilk gününde kitapseverlere sürprizler hazırladıklarını ifade etti.

    Özdemir, geçen yıl ilkini düzenledikleri festivalde 70 bin kitapseveri ağırladıklarını, bu yıl düzenleyecekleri festivale ilginin daha fazla olmasını beklediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar