Macaristan'da Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliği

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliğine Macarlar ve Türkler büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Macaristan'da Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliği
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Budapeşte temsilciliği tarafından, Budapeşte'de faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen Kıbrıs Türk Kültür Günü programı yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe, Macaristan parlamentosu partilerinden Jobbik'in Grup Başkan Vekili Marton Gyöngyösi, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ve Azerbaycan Büyükelçisi Vilayet Guliyev'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

KKTC kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen programda folklor ekibi gösteri yaptı, davetlilere Türk yemek ve tatlıları ikram edildi.

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macarların genel olarak Türklere büyük yakınlık duyduğunu belirterek, ''Macaristan siyasi partilerinden Jobbik bize her zaman destek verdi. Bugüne kadar düzenlediğimiz tüm etkinliklere de katıldılar. Bugün de davetimize icabet ettiler. Bunu çok önemsiyoruz. Aynı şekilde başta iktidar partisi Fidesz olmak üzere diğer partilerle de sıkı ilişkiler kurmayı arzu ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

KKTC Budapeşte Temsilciliği olarak iki ülke arasında kültürel ilişkileri de kuvvetlendirmek için çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Çimen, ''Bugün düzenlediğimiz Kıbrıs Türk Kültür Günü programı için özel olarak folklor ekibi ve müzisyenlerimiz geldi. Ayrıca misafirlerimiz Kıbrıs lezzetlerini tatma imkanı buldular. Folklor ekibimiz Macaristan'ın en meşhur meydanlarından birisinde de gösteri sunacak. Aynı şekilde Bugac kentinde düzenlenecek olan Kurultay etkinliğinde de yer alacağız.'' dedi.

Yorumlar