‘Kırımlı Korkunç Yıllar’ filmi seyirciyle buluştu

Kırımlı yazar Cengiz Dağcı’nın romanından uyarlanarak çekilen 'Kırımlı Korkunç Yıllar' filminin galası Eskişehir’de yapıldı. Filmin galasına; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, filmin oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı....

Google Haberlere Abone ol
‘Kırımlı Korkunç Yıllar’ filmi seyirciyle buluştu

Kırımlı yazar Cengiz Dağcı’nın romanından uyarlanarak çekilen 'Kırımlı Korkunç Yıllar' filminin galası Eskişehir’de yapıldı. Filmin galasına; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, filmin oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı. Galada, filmin oyuncuları, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Katılımcılar, oyuncularla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Filmin galasında konuşan Vali Tuna, Kırım Türklerinin 2. Dünya Savaşı yıllarında yaşadıkları insanlık dramını unutmadıklarını söyledi. Cengiz Dağcı'nın ‘Korkunç Yıllar’ adlı romanının bir rivayet ve söylenti olmadığını kaydeden Vali Tuna, şöyle dedi: "Fantastik ya da mitolojik bir kurgu hiç değildir. Aksine savaşın acı hakikatinin ta kendisidir ve bu acı karşısında umuttan vazgeçmeden esaretin, yokluğun, ezilmişliğin karşısında dik durabilmek için vatan sevgisine ve özgürlük hasretine tutunan yürekli vatanseverlerin, filme adını veren 'Kırımlı'nın gerçek hikayesidir."

Filmin çok zor şartlarda çekildiğini söyleyen Yapımcı Ayfer Özgürel ise Cengiz Dağcı'nın eserini film yapmaktan gurur duyduklarını vurguladı.

Filmin yönetmeni Burak Cem Arlıel de şöyle konuştu: "Büyük bir ailenin parçası olmaktan ve bu ailedeki herkesin özverili çalışmasından dolayı sizin huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum. Hep beraber bu filmi hazırladık, çok büyük bir heyecan içerisindeyiz."

Konuşmaların ardından Vali Tuna, yönetmen Burak Cem Arlıel, filmin yapımcıları ile emeği geçenlere birer plaket takdim etti. Yaklaşık 2 saat süren film, gösteriminin ardından seyirciden büyük alkış ve beğeni aldı.

CİHAN

Yorumlar