Kiev’deki çocuklardan, Syaivo’nun anneler günü yarışmasına büyük ilgi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki okullarda, Dünya Anneler Günü münasebetiyle çocuklar annelerine; resim, mektup ve şiir yazarak yarıştı.Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen edebiyat yarışması bu sene, Kiev Milli Eğitim Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Kiev’deki çocuklardan, Syaivo’nun anneler günü yarışmasına büyük ilgi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki okullarda, Dünya Anneler Günü münasebetiyle çocuklar annelerine; resim, mektup ve şiir yazarak yarıştı.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen edebiyat yarışması bu sene, Kiev Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ukrayna Türkiye Kültür Merkezi ‘Syaivo’ tarafından organize edildi.

Kiev’deki bütün okullardan yarışmaya katılan çocuklar gönderdikleri; 100 mektup, 90 şiir ve 70 resimle anneye duyulan sevgiyi coşkuyu anlatmaya çalıştı.

Kiev Çocuk Sanat Sarayı’nda gerçekleşen ödül törenine; sanatçılar, eğitimciler, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dereceye giren çocukların ödülleri; Ukrayna Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Svetlena But, Kiev Milli Eğitim Müdürü Olena Fidanyan, Kiev Sanat ve Çocuk Sarayı Müdürü Oksana Dabrovolskaya, Ukrayna -Türkiye Kültür Merkezi Kurucusu ve Diyalog Avrasya Platformu Onursal Başkanı Vladimir Sergeyçuk ile Syaivo Genel Müdürü Gökhan Demir tarafından verildi.

Svetlana But Milli Eğitim Bakanı’nın mesajını okudu ve öğrencilere başarılar diledi.

Olena Fidanyan yaptığı konuşmada; “Bu çocuklar bizim geleceğimiz ve biz onlarla gurur duyuyoruz bu ülke bu çocukların omuzlarında yükselecek ve geleceğe yürüyecek.” şeklinde konuştu.

Vladimir Sergeyçuk ise faaliyetlerine kısa süre önce başlayan kültür merkezinin çalışmalarından bahsetti ve her alanda Ukrayna ile Türkiye’nin kardeşliğine birbirini doğru anlaması için köprü görevi yaptığını söyledi.

Yarışmaya büyük ilgi gösteren öğrencilere teşekkür eden Sergeyçuk; “Bu kadar yüksek bir düzeyde katılımın gerçekleşmesi bizi sevindirdi. Bu ülkenin sevgili dolu çocuklarının, annelerine olan sıcak hisleri ve ince duygularını gördük.” dedi.

Etkinlik çerçevesinde, Ukrayna genelinde yapılan ve genç gazetecilerin belirlendiği yarışmanın ödülleri de verildi. Ödül törenine, Kiev Sanat ve Çocuk Sarayı öğrencileri çeşitli gösterilerle renk kattı. CİHAN

Yorumlar