Karikatüristler İzmir Kuş Cenneti’ni çizdi

İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen 5. Ulusal Karikatür Yarışması’nın sergisi açıldı ve dereceye girenlere ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Karikatüristler İzmir Kuş Cenneti’ni çizdi

İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen 5. Ulusal Karikatür Yarışması’nın sergisi açıldı ve dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya bu yıl 144 karikatürist, toplam 275 eserle katıldı.

İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği’nin düzenlediği yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu. Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen törende birinci Kürşat Zaman, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ’ın elinden aldı. Yarışmanın 18 yaş altı kategorisinde birinciliği paylaşan Aslıhan Yazıcı ile Merve Çelik’e ise ödüllerini, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak verdi. Törenin ardından davetliler, dereceye giren ve jüri tarafından sergilenmeye değer görülen karikatürlerden oluşan sergiyi gezdi.

Dünya genelinde 28’i tehlike altında olmak üzere 289 kuş türüne evsahipliği yapan İzmir Kuş Cenneti'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen yarışmanın jürisi 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Önen, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İZKUŞ Birlik Müdürü Dr. Tamer Seyis, mimar ve karikatürist Eray Özbek, gazeteci yazar ve fotoğraf Sanatçısı Lütfü Dağtaş, karikatürist Mustafa Yıldız, karikatürist Cemalettin Güzeloğlu, ressam ve karikatürist Ayten Köse’den oluştu. CİHAN

Yorumlar