Japon Sasaki, iğne oyası eğitimi almak için her hafta Bursa'ya geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerlerinin el emeği ürünlerinin yer aldığı ‘Doğadan Sanata’ temalı ‘BUSMEK 9. Genel Sergisi’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) törenle izlenime...

Google Haberlere Abone ol
Japon Sasaki, iğne oyası eğitimi almak için her hafta Bursa'ya geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerlerinin el emeği ürünlerinin yer aldığı ‘Doğadan Sanata’ temalı ‘BUSMEK 9. Genel Sergisi’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) törenle izlenime açıldı. Japonya’dan İstanbul’a taşınan ve iğne oyası eğitimi almak üzere her hafta Bursa’ya gelen Kanoka Sasaki, BUSMEK’te aldığı eğitim nedeniyle ufkunun genişlediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 9.’su düzenlenen sergi, ‘Doğadan Sanata’ temasıyla hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara merak ettikleri sanatsal alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği sanat ve meslek eğitimi kurslarının ‘9. Genel Sergisi’, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuaye alanında düzenlenen programla 3 ayrı sanat galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Mehter Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun konseriyle başlayan serginin açılış törenine kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şunları kaydetti: "BUSMEK’te merak ettikleri alanlarda kurslara katılan vatandaşlar, hem kendilerini geliştiriyorlar hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Farklı semtlerde farklı branşlarda vatandaşlara kurslar veriyoruz. Bu yıl 18 bin kursiyerin eğitim aldığı BUSMEK, 19 merkezde kurslarını gerçekleştirdi, Büyükşehir sınırlarının genişlemesi nedeniyle bu rakam gelecek yıl 30’un üzerine çıkacak. Her şey Bursa ve Bursalılar için. Talep büyük, hizmete devam edeceğiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici de BUSMEK projesinin önemine işaret etti.

Japonya’dan İstanbul’a taşınan ve iğne oyası eğitimi almak üzere her hafta Bursa’ya gelen Kanoka Sasaki, BUSMEK’te aldığı eğitim nedeniyle ufkunun genişlediğini söyledi. Sasaki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ettiği konuşmasında, “Türkiye’de olmaktan çok mutluyum. Tokyo’dan İstanbul’a yerleştim, geleneksel Türk sanatlarına ilgim ve hayranlığım daha da arttı. Kozadan yapılan iğne oyası beni büyüledi. Dünyada ipeğin merkezi olan Bursa’da 7 ay boyunca bu eğitimi almak beni çok sevindirdi. BUSMEK’te öyle güzel dostluklar kurduk ki Bursa’dan ayrılmak istemedim. Bu arada Türk mutfağını da tanıma fırsatı buldum. Tokyo’dayken Türkiye’deki insanların soğuk olduğunu düşünürdük ancak şimdi gördüm ki Türk insanı çok nazik, misafirperver. Bundan sonra, Japon kadınlarına Türk sanatlarını ve Türk kültürünü tanıtmayı amaçlıyorum ve iğne oyası kitap yazmayı istiyorum." dedi.

Başkan Altepe, konuşmaların ardından BUSMEK’te eğitim alarak, kazandıkları bilgi ve deneyimi iş yaşamına aktaran ve kariyer yapan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın konseriyle renklenen programda, BUSMEK’te bu dönem 120 branşla, 15 kurs merkezi, 3 kültür merkezi ve 1 müze olmak üzere 19 merkezinde gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerlerin el emeği göz nuruyla hazırladıkları yaklaşık 3 bin eserden oluşan ‘Doğadan Sanata’ temalı sergi izlenime sunuldu. Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte serginin açılış kurdelesini kestikten sonra eserleri tek tek inceledi.

Törene ilçelerin belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kursiyerler ve aileleri de katıldı. Doğaya zarar vermeden hazırlanan materyallerle, dekoratif ürünlerin yer aldığı ‘BUSMEK 9. Genel Sergisi’, 25 Haziran Salı gününe kadar Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) sanat galerilerinde görülebilir. CİHAN

Yorumlar