İstanbul’da dombıra kursu açıldı

AK Parti’nin seçim şarkısı olduktan sonra tartışma konusu olan Kazak milli çalgısı dombıra, Türkiye'de ilgi görmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’da dombıra kursu açıldı

AK Parti’nin seçim şarkısı olduktan sonra tartışma konusu olan Kazak milli çalgısı dombıra, Türkiye'de ilgi görmeye başladı. Türkiye’de yaşayan Kazak Türkleri Vakfı tarafından düzenlenen kursa gençler büyük ilgi gösteriyor. Vakıf tarafından daha önce planlanan fakat öğretmen yokluğundan bir türlü başlatılamayan dombıra kursuna vakıf binasında start verildi. Vakıftaki dombıra kursu, düzenlenen bir törenle başladı. Törende sahne alan vakıf çalışanları dombıra çaldı, Kazakça parçalar seslendirdi.

Ücretsiz verilen kursun şu anda 50 dolayında öğrencisi bulunuyor. Kurs kapsamında ihtiyaç duyulan dombıralar ise Kazakistan’dan temin ediliyor. Dombıra dersini, müzik eğitimini Kazakistan'ın Türkistan vilayetindeki Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde yapan Sedat Solakoğlu tarafından veriliyor. Kursla ilgili görüşlerini dile getiren Solakoğlu, “İstanbul’da dombıra kursuna başladık; amacımız öncelikle burada yaşayan Kazak çocuklarına dombırayı öğretmektir. Şimdilik 50 öğrencimiz var. Ama kursa katılmak isteyenler giderek artıyor.” dedi.



CİHAN

Yorumlar