İnönü’de Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Bu yıl yedincisi düzenlenen İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali başladı. Malatya İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen ve her yıl yüzlerce filmin birbiriyle yarıştığı İnönü Üniversitesi Uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
İnönü’de Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Bu yıl yedincisi düzenlenen İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

Malatya İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen ve her yıl yüzlerce filmin birbiriyle yarıştığı İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 7’ncisi başladı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilen festivalin açılış programına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, Kısa Film Festivali jüri üyeleri Prof. Dr. Aytekin Can, Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu, Ertuğrul Karslıoğlu, Banu Bozdemir, Ufuk Bayraktar, Biray Dalkıran, Sevinç Erbulak, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin geleneksel hâle getirilerek her yıl başarıyla yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Festival programı, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer’in yönettiği İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası’nın müzik dinletisi ve kısa film gösterimiyle devam etti.

200’ün üzerinde film başvurusunun olduğu festivalde yarışmaya hak kazanan 30 film jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. 4 gün sürecek festival boyunca yurt içi ve dışından sağlanan kısa filmlerden özel gösterimler, atölye çalışmaları, oturumlar ve söyleşiler düzenlenecek. Ayrıca film gösterimleri ücretsiz olarak izlenebilecek. CİHAN

Yorumlar