İKSEV'den festival klasiği: Açık Caz Orkestrası

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV)’nın İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliğiyle dokuz yıldır sürdürdüğü Açık Caz Orkestrası Atölyesi'ne katılan 19 genç, çalışmalarını AASSM Küçük Salon'da verdikleri konserle tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
İKSEV'den festival klasiği: Açık Caz Orkestrası

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV)’nın İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliğiyle dokuz yıldır sürdürdüğü Açık Caz Orkestrası Atölyesi'ne katılan 19 genç, çalışmalarını AASSM Küçük Salon'da verdikleri konserle tamamladı. Tolga Bilgin (trompet) ve Soykan Akkaya (davul), 26 Nisan ile 1 Mayıs 2014 arasında Torino Caz Festivali kapsamında yapılacak Julliard School of New York’un (Julliard Müzik Okulu) bursunu kazandı.

21. İzmir Caz Festivali bünyesinde yapılan Açık Caz Orkestrası Atölyesi'ni, İtalya’nın önde gelen kontrbas sanatçısı ve eğitimci Furio Di Castri ile her biri birçok ödülün sahibi olan Jacopo Albini (tenor saksafon), Fabio Giachino (piyano) ve Ruben Bellavia'dan (davul) oluşan Furio Di Castri Quartet yönetti. Atölyeye katılan gençler, dört grup halinde ustalarıyla birlikte çalma fırsatını buldu. Her yıl olduğu gibi gruplar biraraya gelerek, Di Castri şefliğinde coşkulu ve gösterişli bir final yaptı. Di Castri, yetenekli gençlerle çok keyifli ve verimli bir çalışma yaptıklarını ancak sadece iki burs verebildiklerini söyledi. Bunun bir yarışma olmadığını, zaman içinde hepsinin bu bursu kazanabileceğini belirterek Torino Giuseppe Verdi Konservatuarı Caz Bölümü, Torino Kenti, Torino Caz Festivali ve İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliğiyle verilen Julliard School of New York bursunu, Akkaya ve Bilgin’in kazandığını açıkladı.

Konsere katılan Emre Özcan, Tuna Payziner, Tufan Uzunlar, Murat Emin Şimşek, Emre Akıncı, Can Yapıcıoğlu, Kaan Karadavut, Soykan Akkaya, Cansu Nihal Akarsu, Erkin Akkaya, Mert Kazancı, Bilge Günaydın, Barkın Coşkun, Ozan Çoruk ve Tolga Bilgin’e katılım belgelerini ise İzmir İtalyan Konsolosu İgor Di Bernardini verdi. CİHAN

Yorumlar