'Herkes sussun, Ezan konuşsun' | VIDEO

UDEF bünyesindeki Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği'nin üç ayların başlangıcı dolayısıyla hazırladığı "Herkes sussun, Ezan konuşsun" temalı kısa film, cuma namazı sonrası tanıtılacak

Google Haberlere Abone ol
'Herkes sussun, Ezan konuşsun' | VIDEO

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) bünyesindeki Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği, üç ayların başlangıcı dolayısıyla "Herkes sussun, Ezan konuşsun" temalı bir kısa film çekti.

Dernekten yapılan açıklamada, "(Herkes Sussun, Ezan Konuşsun) ana teması ile özelde Türkiye, genelde tüm dünya Müslümanlarına, Recep ayının haram aylardan biri olduğunu hatırlatmayı hedefliyoruz. Savaşın ve tüm kötülüklerin men edildiği bir ayda Müslümanlar arasında sükunetin sağlanması ve barış kapılarının aralanması için ilk adımı atmak amacıyla bu çalışmayı başlatıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Dünyada kan, gözyaşı ve savaşın yaşandığı bölgelerin tamamına yakınının İslam coğrafyası sınırları içinde olduğu anımsatılan açıklamada, çocuk, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere on binlerce insanın öldüğü, yüz binlerce insanın sakat kaldığı ve yaralandığı bir süreci daha fazla sürdürmenin mümkün olmadığı kaydedildi.

Türkiye'de eğitim gören ve dünyanın farklı ülkelerinden mi̇safi̇r öğrenci̇lerin hazırladığı ve sosyal paylaşım mecralarında da yer bulan filmin tanıtımı ise yarın yapılacak.

Çalışma, Hacı Bayram Veli Camisi'nde, 30 farklı ilde eş zamanlı olarak cuma namazı sonrasında yapılacak açıklama ile kamuoyuyla paylaşılacak.

Yorumlar