Gezginler Kızıltepeli kardeşleri için oynadı

Hacı Kerim Yardımlı İmam-Hatip Ortaokulu 5-F Sınıfı tarafından kısa süre önce oluşturulan ve performansları ile büyük beğeni toplayan 'Gezginler Tiyatro Grubu', bu defa Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan kardeş okul öğrencileri yararına bir tiyatro gö.

Google Haberlere Abone ol
Gezginler Kızıltepeli kardeşleri için oynadı

Hacı Kerim Yardımlı İmam-Hatip Ortaokulu 5-F Sınıfı tarafından kısa süre önce oluşturulan ve performansları ile büyük beğeni toplayan 'Gezginler Tiyatro Grubu', bu defa Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan kardeş okul öğrencileri yararına bir tiyatro gösterisi düzenledi. Yedi ayrı seans halinde sahnelenen 'İsraf' konulu tiyatro, yaklaşık 350 öğrenci, veli ve öğretmen tarafından izlendi.

Düzenlediği birbirinden anlamlı ve içerikli programlarla eğitim anlayışına canlılık katan Hacı Kerim Yardımlı İmam-Hatip Ortaokulu’ndaki son etkinliğe Gezginler Tiyatro Grubu imzasını attı. Kardeş Okul Projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli şehirlerinden Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan İnkılap Ortaokulu’nun yardıma muhtaç öğrencileri için el ele veren tiyatrocular, önemli bir faaliyetin heyecanını perdeye yansıttı. Daha önce ‘İnternet Dost mu Düşman mı?’ ile sanat hayatlarına başlayan küçük tiyatrocular, bu defa biletli ve ödüllü bir uygulamayla maharetlerini sergiledi.

GEZGİNLER HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ

Danışmanlığını, bilişim teknolojileri öğretmeni Esma Doğan, rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni Tuğba Cırdı’nın yaptığı Gezginler’de, başrollerde bu defa Zeynep Kaynar ve Nisa Nur Gülüm oynadı. Rabia Altınöz, Fatma Zehra Göksu, Sema Nur Tekgöz, Nisa Nur Altın, Buse Solak, Zehra Zülal Öztürk, Damla Nur Çetin, Enes Muhammet Aksar ve Zara Çakır’ın yardımcı oyuncu, perde, dekor ve kostüm görevlerini en başarılı bir şekilde yerine getirdiği İsraf oyunu, izleyenler tarafından büyük beğeniyle takip edildi. Günlük hayatta yapılan savurganlıkları en akıcı bir şekilde sahneye yansıtan minik oyuncular, rahat ve kendilerinden emin hareketleri ile dikkat çekti. Oyunlarını hem kendileri yazan hem de kostüm ve dekor gibi önemli araç ve gereçleri hazırlayan Gezginler, İsraf isimli oyunları ile hem güldürdü hem düşündürdü.

"GEZGİNLER, BOYLARINDAN BÜYÜK İŞLERİ BAŞARIYORLAR"

Gösteriye katılan öğrencilerden üç tanesinin mp 4 player kazandığı oyun hakkında görüşlerini paylaşan Okul Aile Birliği Başkanı Turhan Akkurt, ”Öğrencilerimizin henüz beşinci sınıfta olmalarına rağmen boylarından büyük işlerin üstesinden gelmeleri bizleri son derece mutlu ediyor. Oyunlarını hayırlı bir iş için değerlendirmeleri de imam-hatipli olmanın gerekliliğini kavradıklarını gösteriyor. Allah, Gezginler’in ve onları en verimli şekilde değerlendirmesini bilen öğretmenlerimizin yollarını açık etsin.” dedi.

Sıradaki oyunları için tekrar sahneye hazırlanan Gezginler, bu defa da Çanakkale konulu bir oyunun hazırlığına şimdiden başladı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yılı münasebeti ile 18 Mart tarihinde perde diyecek olan Gezginler’in yeni oyunu, arkadaşları tarafından şimdiden merakla bekleniyor.



CİHAN

Yorumlar