Genç piyanistler Romanya’dan ödülle döndü

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden İlayda Çağlayan ile Işık Soyluer, Türkiye’yi temsilen Romanya’da katıldıkları “ProPiano” adlı Uluslar arası Piyano Yarışması’ndan ödülle döndü. Dokuz Eylül...

Google Haberlere Abone ol
Genç piyanistler Romanya’dan ödülle döndü

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden İlayda Çağlayan ile Işık Soyluer, Türkiye’yi temsilen Romanya’da katıldıkları “ProPiano” adlı Uluslar arası Piyano Yarışması’ndan ödülle döndü. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi İlayda Çağlayan kendi yaş kategorisinde birincilik ödülüne layık görülürken, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Işık Soyluer ise kendi yaş kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından konservatuar öğrenim gören genç piyanistlerin katıldığı “ProPiano” adlı Uluslar arası Piyano Yarışması’nda yüzü gülen taraf Türkiye oldu. Piyano yarışmasına katılan pek çok yarışmacı arasından Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi İlayda Çağlayan kendi yaş kategorisinde birincilik ödülünü, DEÜ Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Işık Soyluer ise kendi yaş kategorisinde ikincilik ödülünü aldı. Genç piyanistleri çalıştıran Prof Dr Seniz Duru, “Çok sayıda solo ve karma piyano dinletileri ile büyük beğeni toplayan piyanist öğrencilerimiz titiz çalışmalarının sonucunu aldılar. İlk kez katıldıkları bu uluslar arası yarışmada bizleri hem de ailelerini mutlu ettiler. Sanat ve sanatçının zor zamanlarda yaşadığı son zamanlarda, ülkemizin sesini Romanya Bükreş’te duyurmuş olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar