Genç Dergisi'nden 'Öncü Yüz' projesi

Genç Dergi, 'Öncü Yüz' projesiyle Türk edebiyatının usta kalemlerini gençlere tanıtıyor

Google Haberlere Abone ol
Genç Dergisi'nden 'Öncü Yüz' projesi

Aylık gençlik dergisi Genç Dergi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü bir projeyle Türk edebiyatının öncü isimlerini gençlere tanıtıyor.

'Öncü Yüz' isimli proje ile "Anadolu’nun mayasına kardeşlik tohumunu atan, mısralarıyla, kalemleriyle gönül coğrafyalarını ziyaret eden öncüler"i usta kalemlerin eserleri sevenleriyle buluşacak.  

Prejede, Türk edebiyatında eserleriyle adından söz ettirmiş zihniyetleri ile nesillere anahtar olmuş davranışları ile topluma örnek olmuş derin fikir adamlarını daha yakından tanıma fırsatı olacak.

Proje kapsamında konuşulacak isimler başlıca “Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Fuad Sezgin, Cemil Meriç”. 

Bu projede bu fikir adamlarının eserleri daha yakından idrak edilecek naçizane tahlilleri yapılacak. Gençlerin düşünce dünyasında çığır açan bu öncülerin tanınması dar kalıpların esirliklerinden kurtulup olaylara daha farklı boyutlarla bakabilmeyi de öğretecek.

Dört ilde yapılacak (Kayseri, Kütahya, Ankara ve İstanbul) 500 gence ulaşması hedeflenen proje, kapsamında birçok sürpriz hediyeler de var.

İLK PROGRAM

Proje kapsamında ilk programı 12-13 Mart tarihlerinde Kayseri’de “Sezai Karakoç” teması ile gerçekleştiriliyor.

Genç Gönüllüler ile tanışmak, hakkındaki muradı bulma yolundaki en önemli adımlardan birini atmak için bütün gençler davetli. 

Başvuru için gencdernegi.org ve www.oncuyuz.com adresleri ziyaret edilebilir.

Yorumlar