Filistin’de Tecrit Duvarı’nın engellediği ‘Ömer’in aşk hikâyesi vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta dram, animasyon ve komedi türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Filistin’de Tecrit Duvarı’nın engellediği ‘Ömer’in aşk hikâyesi vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta dram, animasyon ve komedi türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor. 3 yerli yapımın vizyona girdiği 7 Mart haftasının öne çıkan filmi ise “Ömer." Filistin’de yaşanan insanlık dramını Ömer ile Nadia’nın imkansız aşkı üzerinden anlatan film Hany Abu Assad’in kamerasından çıktı. “Ömer” de Adam Bakri, Leem Lubani, Eyad Hourani rol aldı.

SİLSİLE

Sıcak bir yaz gecesi Ece Amerika’dan yeni dönmüş olan Cenk’in kaldığı eve gider ve eskide kalmış bir aşk alevlenir. Yakın bir dost aldatılmak üzeredir. Bir anda sessiz ve karanlık evde bir hırsızlık girişimi olur ve ardından bir suç işlenir. Ece gider, Faruk gelir. Üç insan hem birbirlerinden sakladıklarıyla hem de bir suçla beceriksizce baş etmeye çalışır. Olaylar birbirinin içine geçerek gelişir ve karmaşık şehirli ilişkilerin, derin yaraların ve hayatın kırgınlığının sorgulandığı, bu üç insanın yaşamlarını sonsuza kadar değiştirecek olaylar silsilesi de başlar. Ozan Açıktan’ın yönettiği ve Nehir Erdoğan, Tardu Flordun, İlker Kaleli ile Esra Bezen Bilgin’in oynadığı “Silsile”, dram gerilim türünde.

ÖMER

İşgal altındaki Filistin’i ayıran Tecrit Duvarı. Ömer, duvarın bu tarafında ailesiyle yaşayan ve bir özgürlük savaşçısı; diğer tarafına geçtiğinde ise sevgilisi için her türlü fedakârlığa hazır duygusal bir aşık. Duvarın bu tarafındaki Ömer, diğer taraftaki gizli aşkı Nadia’yı görmek için her türlü fedakârlığa katlanmaya ve atılan kurşunlardan kaçmaya alışıktır. Ancak işgal altındaki Filistin ne basit bir aşk hikâyesini ne de sert bir direnişi kaldıracak durumda değildir. Hany Abu Assad’ın yönettiği ve Adam Bakri, Leem Lubani, Eyad Hourani ile Samer Bisharat’ın oynadığı “Ömer”, Filistin’in yaşadığı dramı farklı bir pencereden anlatıyor.

BİZUM HOCA

Trabzon’un bir köyüne tayini çıkan resmi imamın gelmesi gecikince, köylüler bir imam arayışını girerler. Köy halkının sevdiği ama resmi olarak imam olmayan Bizum Hoca’nın köyün imamı olmasına karar verilir. Bizum Hoca imamlığı kabul etmiştir ki, köyün ortasından geçen dereye bir HES inşaatı yapılacağı haberi köyün gündemine bomba gibi düşer. Köylü bu inşaatın yapılmasına karşıdır ve mücadele başlar. Eylemin başına ise Bizum Hoca geçer. F. Serkan Acar ile Yılmaz Okumuş’un yönettiği ve Cezmi Baskın, Levent Ülgen, Serhat Özcan ile Sabriye Kara’nın oynadığı “Bizum Hoca”nın müziği Kemal Sahir Gürel imzasını taşıyor.

SINIRSIZLAR KULÜBÜ

“Sınırsızlar Kulübü”, Teksas’lı bir elektrikçi olan Ron Woodroof’un gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı filmde, 1986 yılında AIDS hastası olduğunu öğrenen ve 6 ay ömür biçilen Woodroof alternatif tedavi yöntemleri deneyerek 6 yıl daha yaşama mücadelesini konu ediyor. Jean Marc Vallee’nin yönettiği ve Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto ile Denis O’Hare’in oynadığı “Sınırsızlar Kulübü”, aile filmi.

KUŞLAR ŞEHRİNDE MACERA

Bir kartal olan Kai, Zambezia isimli kuşlar şehrine doğru yola çıkar. Burada hem kökenlerini bulmak hem de şehri savunanların parçası olmak ister. Sert bir adam olan babası Tendai ile uzaklarda yaşayan Kai, Zambezia’dan leylek Gogo ve onun co-pilotu çulha kuşu Tini hayatına girince orada daha canlı bir hayat olduğunu anlar. Wayne Thornley’in yönettiği ve Yekta Kopan, Leonard Nimoy, Jeremy Suarez ile Abigail Breslin’in seslendirdiği “Kuşlar Şehrinde Macera”, 3D seçeneği ile vizyona giriyor.

300: BİR İMPARATORLUĞUN YÜKSELİŞİ

Hikâye Yunan general Temistoklis’i, Perslilerin istilâcı güçleriyle karşı karşıya getiriyor. Ölümlüyken tanrıya dönüşen Xerxes’in hükümdarlığındaki Perslilerin başında Pers donanmasının intikam peşindeki komutanı Artemisia bulunmaktadır. Sayıca çok üstün Pers armadasını yenmesinin tek yolunun tüm Yunanistan’ı birleştirmek olduğunu bilen Temistoklis, nihayetinde savaşın gidişatını değiştirecek taarruza liderlik eder. Lena Headey, Eva Green, Rodrigo Santoro, Sullivan Stapleton’un oynadığı “300: Bir İmparatorluğun Yükselişi”nin yönetmen koltuğunda Noam Murro oturuyor.

MAVİ DALGA

Yaz boyunca görüşemeyen Deniz ve arkadaşlarının birbirlerine anlatacakları çok şey vardır. Son sınıftaki erkeklerin boyu ansızın uzamış, Balıkesir’e doğalgaz gelmiştir. Ama aynı zamanda hiçbir şey değişmemiştir sanki. Anne babaları iş güç derdindeyken, Deniz ve arkadaşlarının üniversite tercihi konusunda kafaları hâlâ karışıktır. Günlük hayatın rutin telâşı içinde bir yandan gelecek plânları yapar bir yandan da ergenliklerinin en çetrefil dönemini yaşarlar. Zeynep Dadak ile Merve Kayan’ın yönettiği ve Ayris Alptekin, Barış Hacıhan, Onur Saylak ile Tülin Özen’in oynadığı “Mavi Dalga”, Dadak ve Kayan’ın ilk uzun metraj denemesi.
CİHAN

Yorumlar