Felsefi Sözler

Felsefi sözler, felsefe alanında söylenen sözlerdir. Felsefe ise, bireyin yaşamın sırlarına varması için düşünmesi, ve hayatı eleştirmesi ve sorgulamasıyla ortaya çıkan bir bilimdir.

Google Haberlere Abone ol
Felsefi Sözler

Felsefi sözler, felsefe alanında söylenen sözlerdir. Felsefe ise, bireyin yaşamın sırlarına varması için düşünmesi, ve hayatı eleştirmesi ve sorgulamasıyla ortaya çıkan bir bilimdir. Felsefi düşünürler, maddiyattan daha çok, bilginin öneminin farkındadırlar. Yani aslında, felsefe düşünmenin gücünü fark etmektir. 

 Hayatımızda sorgulamamız gereken onca durum varken, neden hayatın kendisini, bir olgu olarak sorgulamıyoruz? Bu düşünce, filozofların temel aldığı bir düşünce yöntemidir. Yani bir çok filozof, nereden gelip nereye gittiğimizi düşünmekte, evrenin ve hayatın sırlarını açıklama gayretinde bulunmaktadır. İyi ve güzeli arama şekli olarak da düşünülebilir Felsefe bilimi. Felsefi sözler de, felsefi düşünürlerin veya normal insanların felsefe alanında söylediği sözlerdir. Bazı sözler vardır ki, anlatmak istediği ile, bazı insanların hayat felsefesini oluşturur. Bazı bireyler bu sözleri baz alarak hayattaki amaçlarını belirlerler. İnsan olmanın en büyük gereklerinden biri de düşünerek doğruyu ve yanlışı ayırt etmektir. Eğer birey, kendine bir felsefi yol seçmemişse, kendini boşlukta hisseder, ve tutunamayacağı bir dalı yokmuş gibi sağa sola savrulur. Dolayısıyla da öncelikle hayatımızı yönlendirebileceğimiz bir hayat felsefesi belirlemeliyiz. Daha önceden bahsedildiği gibi çeşitli felsefi sözler, insanlar için çok büyük önem arz etmektedir. Bazı önemli sözler şunlardır: "Ben sana bir elma versem, sen bana bir elma versen, bende bir elma, sende bir elma olur. 
Ben sana bir bilgi versem, sen bana bir bilgi versen, bende iki bilgi , sende iki  Bilgi olur."

Bu sözü söyleyen, Konfiçyüs'tür. Burada anlatılmak istenen, bilginin paylaşılarak asla tükenmeyeceği, tam aksine daha çok bilgi zenginliğine yol açabileceğidir.Yani bir diğer deyişle, maddi nesneler, paylaşım durumunda azalırken, bilgi paylaşıldığında artar ve bilimsel bir zenginlik oluşturur. Dolayısıyla da bilgiyi paylaşmak aslında insanlar için en büyük kazanımdır. "bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir."
 Bu söz de çok güzel bir sözdür. Aslında hem gerçek anlamıyla , hem de mecazi anlamıyla doğru bir söz olduğundan çok güzel bir söz olarak göze çarpar. Gerçekten de küçük nesneler büyük gölgeler oluşturuyorsa, ışık yataydan vuruyor demektir, güneşin batma durumu da böyledir. Ama mecazi olarak baktığımızda da eğer bir yerde, aydınlığın sembolü olan bilim gibi çeşitli değerler zedeleniyorsa, o bölgelerdeki küçük, değersiz insanlar hak etmedikleri değerleri kazanabilirler. Her anlamda gerçeği yansıtan bu söz çok güzel bir felsefi sözdür. Bunun gibi bir çok farklı felsefi sözler vardır.

Yorumlar