Evren Anıl cinayeti film oldu

İngiltere'nin başkenti Londra’da, Evren Anıl'ın 2007 yılında iki siyahi genç tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayı kısa film oldu. Yapımcılığını Ioanna Karavela ve İlhan Gökalp’in yaptığı film Murat Kebir tarafından çekildi....

Google Haberlere Abone ol
Evren Anıl cinayeti film oldu

İngiltere'nin başkenti Londra’da, Evren Anıl'ın 2007 yılında iki siyahi genç tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayı kısa film oldu. Yapımcılığını Ioanna Karavela ve İlhan Gökalp’in yaptığı film Murat Kebir tarafından çekildi. ‘The Chocolate Wrapper’ adıyla çekilen 15 dakikalık kısa filmin gösterimi, İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi BAFTA’da gerçekleşti.

Filme konu olan Evren Anıl, 7 yıl önce 5 Ağustos 2007 tarihinde, Crystal Palace trafik ışıklarında ablası ile otomobil içerisinde beklerken, iki siyahi gencin sözlü tacizine uğramıştı. Evren, aracından inince de saldırganlar, önce bıçak çekmiş ardından da iterek başını kaldırıma çarpmasına neden olmuşlardı. Başını çarpması sonucu yaralanan Evren, kaldırıldığı hastanede 8 gün komada yatmış ve daha sonra hayatını kaybetmişti.

Londra’da benzeri olayların artması üzerine konuyu beyaz perdeye taşıyan Murat Kebir, filmi ile benzeri olayların tekrarlanmaması mesajı verdi. Filmin gösterimi öncesi yapımcılar İlhan Gökalp, Ioanna Karavela ve Direktör Murat Kebir ile Evren Anıl’ın kızkardeşi Elif Yoldaş kısa birer konuşma yaptılar.

BAFTA’da, The Princess Anne Theatre salonundaki gösterime, filmde de rol alan anne Altun ve babası Niyazi Anıl ile aile çevresi, filmde rol alan oyuncular ve yakınları ile sinema camiasından seçkin bir izleyici kitlesi katıldı.

Yapımcılığını İlhan Gökalp, Ioanna Karavela, Fatih Coşkun Deniz, yönetmenliğini Murat Kebir'in yaptığı filmin başrollerinde, Dilek Rose ve Taşer Hassan - yardımcı rollerde ise Keneddy Mills, Oğlum Emre Kebir, Aaron Gordon oynadı.

FİLME KONU OLAN CİNAYET NASIL OLDU?

Filme konu olan Evren Anıl cinayeti, kızkardeşi Elif’in anlatımı ile şöyle olmuştu.

"Kardeşim Evren ve ben arabayla Gypsy Hill Polis İstasyonu karşısındaki trafik ışıklarında beklerken, iki siyahi genç aracımızın içine çikolata kağıdı attı. Evren, araçtan inerek siyahi gençlere neden çöp attıklarını sordu. Bunun üzerine siyahi gençler kardeşime bıçakla saldırmaya başladılar. Saldırganlardan biri Evren'in boğazına bıçağı dayadı, kendisini geri çeken Evren'in üst dudağı bıçak yarası aldı. Bu sırada diğer saldırgan da Evren'i iterek yere düşmesine neden oldu. Düşme sırasında kafasını çarpan Evren, uzun süre baygın olarak yerde yattı. Kaltıktan sonra da göğsünde ağrı olduğunu ve başının döndüğünü söyledi ve ardından tekrar bayıldı. Bir süre sonra olaya yerine gelen ambulansla hemen hastaneye kaldırdık. Bir hafta sonra da kaybettik."

ZANLILAR HAFİF CEZA ALDILAR

Türk genci Evren Anıl'ın katilleri mahkeme tarafından 4 yıl hapse mahkum edildiler.

Dejon Thompson (16) ve Patrick Rowe (17) adlı katiller, kasıtsız adam öldürme ve bıçak taşıma suçlarını itiraf ederek, 4 yıl hapis cezası aldı. Hakim Ann Goddard, yaşları 18'den küçük olmasına rağmen katillerin isimlerinin yayınlanmasına izin vererek, bu kişilerin isimlerinin bilinmesini istedi.

MURAT KEBİR KİMDİR?

Filmin Direktörlüğünü yapan Murat Kebir’in daha önce çektiği ve ödül almış filmleri bulunuyor. SKY TV’de editör olarak çalışan Kebir’in, ‘Kan Davası’nı konu alan filminin yanı sıra, senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı "Babam ve Spike" adlı kısa filmi Hollywood'da ödüle layık görülmüştü. Ödüllü filminde oğlu Kebir’in Emre de oynamıştı. Murat Kebir, Evren Anıl’ı konu alan . ‘The Chocolate Wrapper’ filminde de oğlu Emre rol aldı.

Murat Kebir, 1968 yılında Ankara'da doğdu. İzmir Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra TRT İstanbul ve İzmir televizyonlarında editör olarak çalıştı. 30 yıl önce Londra'ya yerleşen Kebir, Sky televizyonunda editör olarak çalışıyor. Kebir'in, "Babam ve Spike"tan (2010) önceki ilk kısa filmi ise "Diş İçin Göz Çıkarmak" (2005) isimli kısa filmi bulunuyor. CİHAN

Yorumlar