Eşrefpaşalılar dört yıl aradan sonra yeniden sahnelere dönüyor

Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinde 2006-2010 sezonları arasında turneye çıkarak 600'ün üzerinde sahne alan Eşrefpaşalılar tiyatro oyunu, dört yıl aradan sonra yeniden sahnelere dönüyor.

Google Haberlere Abone ol
Eşrefpaşalılar dört yıl aradan sonra yeniden sahnelere dönüyor

Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinde 2006-2010 sezonları arasında turneye çıkarak 600'ün üzerinde sahne alan Eşrefpaşalılar tiyatro oyunu, dört yıl aradan sonra yeniden sahnelere dönüyor. Eşrefpaşalılar, Karadeniz turnesine 18 Aralık'ta Samsun Canik Kültür Merkezi'ndeki sahnesiyle başlıyor.

Eşrefpaşalılar, tiyatroda gördüğü büyük ilgiden dolayı filme aktarılmış ve gösterime girdiği bütün salonlarında büyük beğeni ile izlenmişti. Eşrefpaşalılar 1970’lerin sonunda, İzmir Eşrefpaşa’da bulunan kapalı bir camiye tayin olan imamın, suç eğilimli mahalle sakinleri ile yakınlaşmasını konu alıyor. Bir tarafta daha önce gayrimeşru alemlerin içinde bulunan insanlarla karşılaşmasının tereddüdünü yaşayan bir hoca, diğer tarafta yaşama gayelerini henüz keşfedememiş fakat bulduklarında ona dört elle sarılan kabadayılar. Bu kabadayılar içinde özellikle Nusret hapiste olduğundan değişime biraz uzak kalmıştır. Çıktığında, bıraktığından çok farklı bir Eşrefpaşa ile karşılaşır. Kahvede kumar işi bitmiş, insanlar kötü alışkanlıklarının birçoğunu bırakmış ve bir de yurt inşaatına girişmişlerdir. Başta mesafeli dursa da nişanlısının ölümü ile beynini kurcalayacak soruların cevaplarını aramaya koyulur.

2013-2014 sezonunda Vav Sanat tarafından sahneye konulan Eşrefpaşalılar’ın yazar ve yönetmenliğini Burak Tarık yapıyor. 25 Kasım 2013 tarihinde yapılan galasının ardından Eşrefpaşalılar seyircisiyle buluşmak için sezona merhaba dedi. Eşrefpaşalılar birçok il ve ilçeden ilgi görerek turne yolculuğuna başladı. Karadeniz turnesi kapsamında oyun 18 Aralık Samsun, 19 Aralık Merzifon
20 Aralık Merzifon Hacıali ilçesinde sahne alacak. CİHAN

Yorumlar