Erzurum 10. Kar Festivali Sona Erdi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kar Film Festivali, gala gecesiyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum 10. Kar Festivali Sona Erdi


Burada konuşan organizasyonun koordinatörü Taner Solmaz ve İbrahim Ethem Zinderen, “10. yılda Uluslararası Kar Film Festivali müthiş bir tempoyla başladı ve yine müthiş bir tempoyla sona erdi. Amacımız, televizyon ve sinema dünyasının önemli isimlerini Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluşturmaktı. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Bundan sonraki yıllarda artan bir tempoya festival, uluslararası anlamda daha çok ses getirecek. Bu da Erzurum, Atatürk Üniversitesi ve İletişim Fakültemiz'in ulusal ve uluslararası anlamda daha çok tanınmasına katkıda bulunacak. Böyle güzel bir festivalin oluşması için çabalayan ve muhteşem bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen bütün hocalarımıza ve ekip arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dedi. Festival Medya Komitesi Başkanı Y.Özgür Bülbül de destek veren basın mensuplarına teşekkür ederek, “10.’su ve en iyisi olduğunu düşündüğümüz festivalimiz, çok geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştirildi. Fakültemizin haber merkezindeki arkadaşlar, anbean haberleri fakültemiz haber sitesine geçtiler. Haberler hemen sosyal medyada yer buldu. Buradan haber merkezindeki arkadaşlar Celal Atan, Simge Bulut, Sefa Sargın, Can Bayrak ve Simge Bulut’a da teşekkür ediyoruz. İnşallah en iyi şekilde etkinliklerimizi düzenlemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

FESTİVAL

Festivalin açılış konuşmalarını AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suat Gezgin yaptı. Ardından dereceye giren filmler gösterildi. Dört dalda 12 ödül ve bir jüri özel ödülü, genç yönetmenlere verildi. Film Arası Dergisi Genel Yayın yönetmeni Suat Köçer ve görsel efekt yönetmeni Cihat Parlak’ın, öğrencileri Türkiye’deki sinema ve sinemanın teknik konularında bilgilendirdi. Öğrenciler ayrıca, “Sürgün İnek” filminin ekibinden Vildan Atasever, Tolga Güleç, Mine Teber, Serkan Öztürk, Ayhan Özen ve Fırat Paşayiğit’le sinema ve oyunculuk hakkında bir söyleşi de yaptı.

Festivalin birinci günü, Hakan Çankaya’nın ayaküstü komedi gösterisiyle son buldu. İkinci gün Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olup sektörde çalışan Özgür Çakır, İbrahim Kaya, Suat Ergin ve Ömer Terzi, öğrencilerle biraraya gelip sektörle ilgili sorularını cevapladı. Öğretim Görevlisi Batu Duru, iletişimde ve sinemada mitolojinin önemini anlattı. Festivalin onur konukları olarak Yeşilçam'ın usta oyuncusu Selda Alkor ile tiyatro ve sinema oyuncusu Nihal Menzil de öğrencilerle bir söyleşi yaptı. Misafirlere plaket verilmesinin ardından Gerilla Film Yapım Yönetmeni ve Araştırma Görevlisi Hakan Ün’ün “Ekmeğim” adlı sinema filmi gösterildi. Filmin ardından Ün ve film eleştirmeni Abdülhamit Güler, öğrencilerle söyleşti. Son bölümde ise Hababam Sınıfı'nın sevilen oyuncularından Ahmet Arıman, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Yorumlar