Ekmeleddin İhsanoğlu’na kitaplı tanıtım

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu anlatan kitap, raflardaki yerini aldı. İhsanoğlu, kitle iletişim araçlarının yanı sıra gelişmiş ülkelerdeki gibi kitapla da tanıtılacak.Yazar Oğuzhan Cengiz’in kaleme aldığı...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu’na kitaplı tanıtım

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu anlatan kitap, raflardaki yerini aldı. İhsanoğlu, kitle iletişim araçlarının yanı sıra gelişmiş ülkelerdeki gibi kitapla da tanıtılacak.

Yazar Oğuzhan Cengiz’in kaleme aldığı kitapta İhsanoğlu’nun ayrıntılı hayat hikayesi yer alıyor. Bilgeoğuz Yayınları’ndan çıkan kitapta yer alan biyografiye göre, İhsanoğlu’nun babası Yozgatlı Müderris İhsan Efendi. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un en çok güvendiği ve en yakınındaki bir insan. Annesi Seniye hanım ise Rodos Türkleri’nden. Kahire’de doğan İhsanoğlu, üniversiteyi ve yüksek lisansını Mısır'da tamamladı. 1970 yılında Türkiye’ye geldi.

240 sayfalık kitapta İhsanoğlu’nun Atatürk ve Cumhuriyet’le olan güçlü bağları da anlatılıyor. Entelektüel çevrede ve dünya siyasetinde yakından tanınan İhsanoğlu için, “Recep Tayyip Erdoğan’ı vazgeçilmez olmaktan çıkaracak isim” ifadesi kullanılıyor.

CİHAN

Yorumlar