Dursun Akçam Tiyatro Günleri başlıyor

Ardahanlı merhum yazar Dursun Akçam için geleneksel hale getirilen 'Tiyatro Günleri' etkinliği bu yıl da tiyatroseverleri Ardahan'da buluşturacak. Etkinlik kapsamında yöresel kültüre ait tiyatro eserleri sahnelenecek.Bu yıl 10'ncusu yapılacak...

Google Haberlere Abone ol
Dursun Akçam Tiyatro Günleri başlıyor

Ardahanlı merhum yazar Dursun Akçam için geleneksel hale getirilen 'Tiyatro Günleri' etkinliği bu yıl da tiyatroseverleri Ardahan'da buluşturacak. Etkinlik kapsamında yöresel kültüre ait tiyatro eserleri sahnelenecek.

Bu yıl 10'ncusu yapılacak Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri’nin ana temasını 'Bireyin Özgürleşmesinde Kültür ve Sanat' işlenecek. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Merkezi'nde basın açıklaması yapan oğlu ve vakıf yöneticisi Dr. Alper Akçam, her yıl farklı bir konu işlediklerini, bu yıl ise 'Bireyin Özgürleşmesinde Kültür ve Sanat' temasını işleyeceklerini söyledi. 20-21-22 Haziran günleri arasında yapılacak ‘Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri’ne tüm Ardahanlıları davet eden Akçam, kültür ve sanatın birikimi olan bu tür etkinliklere karşı aydınları duyarlı olmaya davet etti.

Bu zamana kadar beklenen ilgiyi görmediklerini ama umutsuz olmadıklarını belirten Dr. Akçam, Ardahan'ın bir zamanlar beş sinemasının olduğunu hatırlattı. Akçam, "Kültür ve sanata duyarlı olan bu toplum er ya da geç Dursun Akçam'ı ve bu kültür merkezinde yapılanları anlayacak, algılayacaktır.” dedi. Ardahan'ın ve Ardahanlının Dursun Akçam gibi değerlere sahip çıkması gerektiğine inandığını belirten Dr. Akçam, "Bunu Dursun Akçam'ın oğlu olarak değil, bir Ardahanlı olarak söylüyorum. Buradaki amacımız gençleri topluma kazandırmak, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaktır." diye konuştu.

Ardahan Üniversitesi'nin de destek verdiği etkinlik, 20 Haziran'da başlayıp 22 Haziran'da sona erecek. Ardahan'ın Ölçek köyünde doğan Akçam, öğretmenlik, ardından gazetecilik yaptı. Dergi ve gazetelerde yazıları ve öyküleri yayımlandı. Ayrıca basılmış çok sayıda kitabı bulunan Akçam, 2003'te hayatını kaybetti. CİHAN

Yorumlar