Dünyanın en büyük çiçek bahçesi görenleri büyülüyor

Hollanda'da'nın Lisse kasabasında bulunan Keukenhof çiçek bahçesi, görenleri büyülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en büyük çiçek bahçesi görenleri büyülüyor

Hollanda'da'nın Lisse kasabasında bulunan Keukenhof çiçek bahçesi, görenleri büyülüyor. Her yıl ilkbaharda kapılarını ziyaretçilere açan bahçede, yaklaşık 7 milyon çiçek bulunuyor. Bu yıl 20 Mart'ta kapılanı ziyaretçilere açacak olan Keukenhof, 17 Mayıs'a kadar açık kalacak. 32 hektar büyüklüğündeki bahçeyi yılda 800 bine yakın kişi ziyaret ediyor. Bu yıl 65. kez kapılarını ziyaretçilere açacak Keukenhof, lalenin yanı sıra, değişik çiçeklerin ekildiği açık hava müzesi konumunda yer alıyor. Keukenhof'a girişteki gökkuşağı rengindeki dev tarlalar dikkat çekiyor. Suni gölleri, değişik şekiller halinde hazırlanmış çiçek motifleri, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

LALE 16. YÜZYILDA OSMANLI'DAN AVRUPA'YA GELDİ
Keukenhof Oranje Nassasu bölümünde 11. yüzyıldan beri Türkler tarafından yetiştirilen lalelerin, 16. yüzyılda batılı seyyahların Osmanlı İmparatorluğu’na yaptıkları ziyaretlerle Avrupa’ya taşınmaya başladığı ibaresi yer alıyor. Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın elçisi De Busbecq'in, Hollandalı botanikçi Carolus Clusius’a ilk lale soğanlarını hediye ettiği belirtiliyor. Bahçede Kanuni Sultan Süleyman’la ilgili tabela mevcut. Bu yıl çiçek bahçesinde her gün bir etkinlik olacak. Açık hava klasik müzik konserleri, çiçeklerle yapılan ilginç şovlar, mini hayvanat bahçeleri bunlardan bazıları. Parkın yanındaki nehirden hareket eden motorlarla kanallar arasında lale tarlalarını dolaşmak ya da bisiklet kiralayıp gezinti yapmak da mümkün.

ZİYARETÇİLERİN TAM GÜN KEUKENHOF'TA GEÇİRECEĞİ HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Kekukenhof'ta engelli insanlar için de her türlü imkanlar hazırlanmış. Ormanlık alan hariç tekerlekli sandalye ile dolaşmak mümkün. Bahçede bulunan küçük kulübelerde lale soğanları ve farklı cins çiçek tohumları satılmakta. Dünyanın en büyük çiçek bahçesi unvanına sahip olan Keukenhof'ta 1892 yılında inşa edilen değirmen, 1957’den beri bahçede sergileniyor. Bu değirmen aynı zamanda Hollanda anıtlar listesinde yer alıyor. Ziyaretçiler yel değirmeninin tepesine çıkıp fotoğraf çekebiliyorlar.
Dünyanın en çok fotoğraflanan yerlerinden biri olan bahçede ayrıca 32 hektarlık alanda 4,5 milyondan fazla lale bulunuyor. Bahçedeki patikaların toplam uzunluğu ise15 kilometredir. 7 milyon çiçek soğanın elle dikildiği parkta 87 çeşit ağaç bulunmaktadır. Bahçeyi gezmek için yaklaşık 5 saatten fazla zaman gerekiyor. CİHAN

Yorumlar