Dünya Savaşı'nın hikayesi bu sergide

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Arsenal Askeri Tarih Müzesi, 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle hazırladığı özel sergiyi ziyarete açtı. 1. Dünya Savaşı’na ait savaş araç ve gereçlerinin tarih meraklılarının ilgisine...

Google Haberlere Abone ol
Dünya Savaşı'nın hikayesi bu sergide

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Arsenal Askeri Tarih Müzesi, 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle hazırladığı özel sergiyi ziyarete açtı. 1. Dünya Savaşı’na ait savaş araç ve gereçlerinin tarih meraklılarının ilgisine sunulduğu '1. Dünya Savaşı 1914-1918' adlı sergi, ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor.

Müzede, Avusturya-Macaristan Arşidükü Franz Ferdinand'ın 28 Haziran 1914 tarihinde Saraybosna ziyareti sırasında suikaste uğramasıyla başlayan savaşın hikayesi yerleştirilen bilgi panoları ve video görüntüleriyle kronolojik sırayla anlatılıyor. Sergilenen malzemeler arasında ise Arşidük Ferdinand’ın suikaste uğrarken içinde bulunduğu araç, suikast sonucu kan içinde kalan gömleği, suikastte kullanılan silah ve vücuduna yediği tek kurşunla parçalanan üniforması dikkat çekiyor. Sıkça kullanılan haritalar ve infografikler savaşın cepheleri hakkında bilgi verirken Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun deniz kuvvetlerine ait unsurların sergilendiği kısım geniş bir yer tutuyor. Ayrıca Avrupa'daki en büyük Osmanlı savaş malzemesi koleksiyonuna sahip olan Arsenal Askeri Tarih Müzesi'nde 16. ve 20. yüzyıla ait bir çok savaş malzemesi bulunuyor.

Savaşın 100. yıldönümü için hazırlanan sergi yıl sonuna kadar ziyaret edilebilecek. CİHAN

Yorumlar