Dünya öykücüleri Marquez anısına Çankaya'da buluşuyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı ‘14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri' 7 Mayıs'ta başlıyor. Avusturya'dan Azerbaycan'a, Makedonya'dan İrlanda'ya kadar dünyanın dört bir yanından gelecek yazarların...

Google Haberlere Abone ol
Dünya öykücüleri Marquez anısına Çankaya'da buluşuyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı ‘14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri' 7 Mayıs'ta başlıyor. Avusturya'dan Azerbaycan'a, Makedonya'dan İrlanda'ya kadar dünyanın dört bir yanından gelecek yazarların Ankaralılarla buluşacağı öykü günleri bu yıl, Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez anısına düzenleniyor.

Çankaya Belediyesi'nin Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği ile birlikte düzenlediği ‘14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri' başlıyor. 07-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin yanı sıra Ankara Üniversitesi salonlarında ve Öykü Günleri Derneği'nde düzenlenecek. ‘Öykü Günleri'nin onur ödülü ise yazar Necati Tosuner'e verilecek.

Onur konukları arasında Füruzan, Anar (Azerbaycan), Hamlet İsahanlı (Azerbaycan), Beatrix M. Kramlovsky (Avusturya), Bruno Cany (Fransa), Billy O'Callaghan (İrlanda), Carles Alvarez Garriga (İspanya) ve Nenad Joldeski'nin (Makedonya) yer alacağı öykü günlerinde, yazarlar Ankaralılarla buluşacak. 2013 yılında Hugo Chavez anısına düzenlenen Uluslararası Ankara Öykü Günleri bu yıl, kısa bir süre önce yaşamını kaybeden Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez anısına düzenlenecek.

HER GÜNE BİR ÖYKÜ

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği'nde öykü günleri boyunca her gün saat 11.00'de öyküler okunacak, öykü üzerine kısa konuşmalar ve paneller düzenlenecek. 8 Mayıs'ta Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde edebiyatçı Füruzan, Necati Tosuner, İbrahim Karaoğlu, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter ve Prof. Dr. Devrim Erbil'in katılımıyla ‘Sözler ve Renkler Gravür Sergisinin Serüveni' başlıklı panelle birlikte ‘Sözler ve Renkler Baskıresim Sergisinin açılışı gerçekleşecek.

Öykü günleri boyunca, Öyküde Ankara/Ankara'da Öykü, Azerbaycan'da Öykü Edebiyatı, Hamlet Üzerine Yaklaşımlar, Fantastik Edebiyat, Cezaevi Edebiyatı, Kıskanılan Bir Yazar: Cortazar, 100. Doğum Yılında Orhan Kemal, Genç Öykücüler Konuşuyor, Çağdaş Avusturya Öyküsü, Füruzan: Parasız Yatılı'nın 43., Kırkyedililer'in 40. Yılı, Edebiyatımızda Necati Tosuner, 90 Sonrası Kürtçe Öykü, İrlanda Öykücülüğü, Son Dönem Romancılığımız, Bilim Kurgu Edebiyatı ve Direniş Edebiyatı/Edebiyat Siyaset İlişkisi konulu paneller gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar