Don Kişot balesi Astana’da

Dünyanın meşhur bale ve tiyatro organizasyonu İtalyan La Scala grubu Astana Opera ve Bale Tiyatrosu’nda Don Kişot balesini sahneleyecek. Gösteri, Astana Günleri etkinlikleri çerçevesinde 1-3 Temmuz günleri arasında yapılacak. Konuyla ilgili...

Google Haberlere Abone ol
Don Kişot balesi Astana’da

Dünyanın meşhur bale ve tiyatro organizasyonu İtalyan La Scala grubu Astana Opera ve Bale Tiyatrosu’nda Don Kişot balesini sahneleyecek. Gösteri, Astana Günleri etkinlikleri çerçevesinde 1-3 Temmuz günleri arasında yapılacak. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, konuşan Astana Opera ve Bale Tiyatrosu Müdürü Tölegen Muhammedjanov, Astana Günleri etkinlikleri kapsamında Don Kişot balesinin sahne alacağını söyledi. Kazakistan’da ilk defa gösterilecek bu oyunun kendilerini oldukça heyecanlandırdığını kaydeden La Scala tiyatrosusu Müdürü Maria Di Freda, Kazakistan’ın yeni ve genç başkenti Astana’daki opera binasından çok etkilendiğini kaydetti.

Ludwig Minkus tarafından müziği yapılan ve Rudolf Nureyev tarafından değiştirilen Don Kişot balesinin dekorasyonu Rafael del Savio ve kostümü ise Anna Anni tarafından hazırlandı.

İspanyol hayalperest Don Kişot’un fantezilerini ve hayallerinin konu edildiği gösterinin bileti 15 ila 165 dolar arasında değişiyor.

CİHAN

Yorumlar