Diyarbakır Kültür ve Turizm dergisi tanıtıldı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Kültür ve Turizm Dergisi'nin galası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Kültür ve Turizm dergisi tanıtıldı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Kültür ve Turizm Dergisi'nin galası yapıldı. Liluz Otel'de düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıra yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü katıldı.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, derginin şehrin yurt içi ve yurt dışında daha iyi algılanması ve geçmişte yaşanmış değerlerin gün yüzüne çıkartılması için böyle bir çalışmayı yaptıklarını söyledi. Dergi ile Diyarbakır'ı yeniden keşfetmediklerini vurgulayan Kıraç, şehrin şimdiye kadar sanatçı, yazar, şair gibi insanları yetiştirdiğini anlattı. Kıraç, "Hem Diyarbakır halkıyla hem de dünyanın her noktasında bu bölgeye ilgi duyacak insanlara bunları ulaştırmak adına süreli yayını çıkarttık. Daha önce görev aldığım yerlerde böyle çalışmalar yapmıştım. 13 il böyle bir çalışmayı yürütmeye başladı. Burada bir amaç var. Biraz farkındalık oluşturmak ve insanların ilgisini çekmek." diye konuştu.

Diyarbakır son zamanlarda kültür varlıklarına sahiplenme bilincini üst seviyede çıkarttığını belirten Kıraç, "Biz bacasız sanayi turizmine çok önem veriyoruz. O açıdan dünyada örneği olmayan surlarımız başta olmak üzere o kale içersindeki bütün varlıkları tek tek ele aldık, geçmişte bunlar nasıl ele alınmış baktık. Surlarımızın 11 burcunu hemen onardık. 3 burcumuzun çalışmaları devam ediyor. İçkale'yi rahatlıkla gezebilecek bir noktaya getirdik. Ulu Camimizde istenilen boyutta çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.

Sektör ilgililerin bu çalışmalara destek vermesini istediklerini anlatan Kıraç, "Bu güzellik hepimizin evrensel değerleridir. 'Suzan suzi' adlı bir klip yaptık. Bölgemizdeki birçok tarihi eserleri yöresel müzik eşliğinde tanıttık. Çok ilgi var. Sosyal medyada tıklama sayıları çok üst seviyeye çıktı. Ürün ne kadar kıymetli olursa olsun sizinle baş başa olduğu sürece bir anlam ifade etmiyor. Biz de valilik olarak bu noktada üzerimize düşen görevi gerçekleştirmek için gayret göstereceğiz. Şimdi yeni bir tanıtım projesi için çalışıyoruz. Bizim yaşam sistemimiz selamlaşmak ve barış üzerinde kuruludur. Son bir yıla aşkın bir süredir olumlu bir hava var. Bölgedeki bu inanç sistemi barış ve kardeşlik havası yaygınlığını sürdürüyor. Çözüm süreci emin adımlarla ilerliyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar